Cutremur în România. Scoarța terestră s-a detensionat cu un seism de 2,8 pe scara Richter

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 10:11
Cutremur în România. Scoarța terestră s-a detensionat cu un seism de 2,8 pe scara Richter
Cutremur de 2,8 pe Richter în România

Cutremur în România, miercuri dimineața! Seismul a avut loc la ora locală 4:35, în zona Vrancea. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 2,8 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 105 kilometri.

Cutremur de 2,8 pe Richter în România

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 89km E de Brasov, 93km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 106km V de Galati, 109km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 172km SV de Iasi, 177km NE de Pitesti, 202km E de Sibiu, 215km SV de Chisinau.

Tot miercuri, a avut loc un cutremur puternic și în Grecia. Seismul de 5.9 pe Richter a avut epicentrul în Insula Creta. Oamenii au resimțit puternic seismul în mai multe zone, însă nu au fost raportate victime omenești sau pierderi materiale.

Seisme puternice în Grecia și Albania

Seismul din România vine la distanță de o zi după un seism puternic produs în Albania! Aici, cel puțin 24 de oameni au murit și circa 650 de persoane au fost răniți. Mai multe clădiri s-au prăbușit în urma seismului de 6,4 grade pe scara Richter, care a fost cel mai puternic din ultimii 20 de ani.

Seismul a avut magnitudinea 6,4 iar epicentrul s-a situat la 30 de kilometri de Tirana. Câteva clădiri s-au prăbuşit în marele oraş Durres, unde zeci de oameni ar putea fi încă prinşi sub dărâmături.

Cutremurul a fost urmat, într-un interval de 10 minute, de două replici cu magnitudine de peste 5. El a fost resimţit şi în Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia şi în sud-estul Italiei. În luna septembrie, tot în Albania, sute de case au fost avariate în urma unui alt seism, de intensitate mai mică.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×