Cutremur în Buzău! Ce magnitudine a avut. E al doilea în câteva ore. Seismul vine la câteva ore de un altul, care a avut loc tot în județul Buzău. Curtremurul a avut magnitudinea de 2,6 grade.
Unul dintre seisme s-a produs luni dimieața la ora 04:50, la o adâncime de 125 de kilometri. Celălalt cutremur a avut loc dumincă seara, produs în județul Buzău, a fost în jurul orei 20:16, la o adâncime de 95 de kilometri.
Citește și: Prognoza Meteo 13 – 19 august 2018. Vor fi temperaturi de peste 30 de grade
Cutremur în Buzău! Cel mai puternic seism
Un cutremur puternic a fost la începutul anului, e 25 aprilie. Acesta a avut magnitudinea de 4,6 și s-a înregistrat în apropierea mai multor orașe. Covasna(12 de kilometri), Întorsura Buzăului(25 de kilometri), Târgu Secuiesc(27), Nehoiu(35 de kilometri) au fost foarte aproape de cutremure. Însă cel mai mult s-a simțit cutremurul la Sfântu Gheorghe(52 de kilometri).
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Cel mai mare cutremur din România a avut o magnitudine de 5 pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind resimțită și la București. Acesta a fost înregistrat pe 8 februarie, tot în județul Buzău, la ora 17:08. Seismicitatea din România este grupată în diverse zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș – Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.
Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.
Nu sunt motive de îngrijorare
Luna iulie a acestui an a debutat cu patru cutremure înregistrate în zona seismică Vrancea, însă cel mai cunoscut specialist în cutremure, Gheorghe Mărmureanu a spus că nu sunt înca motive de îngrijorare.
„Nu va fi un cutremur de magnitudine mare mai devreme de 2040-2041, acesta este punctul meu de vedere. Eu nu sunt Dumnezeu ca să știu exact dar am cunoștințe și o statistică de 300 de ani. Este imposibil să îi spui omului: este cutremur azi. Suntem norocoși că în Vrancea avem cutremure de mare adâncime”, a spus directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului.
Acesta a făcut delcarații despre viitoarele seisme care vor lovi sau nu România. A avertizat câ zona seismică Vrancea se pot înregistra cutremure chiar și cu magnitudini peste 8.
”Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a mai spus atunci Mărmureanu.
Cele mai puternice cutremure din acest an au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.
Un alt seism s-a produs în noaptea de duminică, spre luni, la ora locală 2:35, în județul Buzău, zona seismică Vrancea. A avut magnitudinea de 3 pe scara Richter și o adâncime de 137 de kilometri. De asemenea, alte trei seisme au avut loc în prima zi a lunii iunie.