Cutremur devastator în Indonezia! Seismul a avut 7,5 pe Richter!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/09/2018, 13:39
Cutremur devastator în Indonezia! Seismul a avut 7,5 pe Richter!
Cutremur foarte puternic in Indonezia! Seismul a avut 7,5 pe Richter!

Un cutremur devastator a avut loc în urmă cu scurt timp în Indonezia! Magnitudinea seismului a fost stabilită la 7,5 pe Richter! Cutremurul a avut loc la 77 km față de Palu City, Sulawesi Central, Indonezia, și vine la doar câteva ore după un alt cutremur, de 6,1 pe Richter. Primul cutremur a făcut cel puțin o victimă și a rănit alte 10 persoane.

Autoritățile indoneziene au emis și o avertizare de tsunami, în urma cutremurului de 7,5 pe Richter! Se pare că puternicul seism s-a resimțit în Indonezia, Filipine și Malaezia!

Cutremurul devastator din Indonezia, urmat de alertă de tsunami

În luna august, aproape 100 de oameni au murit, iar 10.000 au fost evacuați de pe insula indoneziană Lombok, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,9 pe Richter.

Mii de clădiri au fost distruse, iar liniile de comunicații au fost întrerupte, atunci. Unele dintre victime se aflau într-o moschee din satul Lading-Lading când a avut loc tragedia.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere dintr-un lăcaş de cult se vede cum credincioșii fug în momentul în care pământul începe să se mişte. După câteva clipe, bucăţi din tavan cad chiar în locul unde se aflau oamenii înaintea producerii seismului. Scene de panică au fost înregistrate şi în centre comerciale, unde mărfurile au căzut de pe rafturi.

Seismul a avut loc după ce la începutul aceleiași luni mai mult de 460 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui alt cutremur de 6,9 grade. Mai mult de 500 de replici au zguduit insula după acest seism produs pe 5 august, inclusiv una cu o magnitudine de 5,9.

Conform ultimului raport al autorităţilor, mai mult de 417.000 de persoane au fost strămutate de aceste cutremure, care au avariat 72.000 de case, 671 şcoli, 52 de spitale, 128 clinici şi farmacii şi lăcaşuri de cult, scrie EFE.

Indonezia se situează pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, zonă de mare activitate seismică şi vulcanică, unde în fiecare an se produc aproximativ 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×