Cutremur devastator de 7,5 grade. Cel puţin 100 de victime şi mii de răniţi

Claudiu Ilie   
în Fani Dinamo
09/03/2018, 09:54
Cutremur devastator de 7,5 grade. Cel puţin 100 de victime şi mii de răniţi

Operaţiunile de salvare au fost complicate de gradul ridicat de izolare al zonelor afectate de seismul cu magnitudinea de 7,5 care s-a produs pe 26 februarie, la o distanţă de 90 de kilometri faţă de Porgera, o localitate aflată în provincia Enga.

Numeroase drumuri şi căi de acces au fost blocate, după prăbuşirea unor poduri.

Locuitorii din provincia menţionată, dar şi cei din provinciile Hela, Southern Highlands şi Western Highlands, trăiesc sub ameninţarea producerii unor replici puternice ale acelui seism.

Un nou cutremur de pământ, ce a avut magnitudinea de 6,8, s-a produs vineri dimineaţă în Papua Noua Guinee, a anunţat US Geological Survey (USGS). Seismul s-a produs în largul coastelor insulei New Ireland şi nu a făcut victime, potrivit DPA.

„În mod tragic, seismul din Highlands a provocat deja moartea a peste 100 de cetăţeni şi numeroşi alţii sunt daţi dispăruţi. Mii de persoane au fost rănite”, a declarat prim-ministrul Peter O’Neill.

Şeful guvernului s-a deplasat în zonele devastate de cutremurul de pământ şi a spus că prioritatea autorităţilor constă în a livra apă şi alimente, în a oferi adăposturi pentru sinistraţi, dar şi în a restaura alimentarea cu electricitate şi repornirea sistemelor de comunicaţii.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×