Cutremur devastator! A avut 7 grade pe scara Richter! Pagubele sunt uriașe

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 11:32
Cutremur devastator! A avut 7 grade pe scara Richter! Pagubele sunt uriașe GALERIE FOTO
Cutremur devastator în Peru! A avut 7 grade pe scara Richter

Un cutremur devastator s-a produs în Peru, în apropiere de granița cu Bolivia. Seismul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a produs pagube uriașe și vine la doar o săptămână după un alt fenomen asemănător, care a înregistrat 7,5 grade magnitudine.

Cutremur devastator în Peru! A avut 7 grade pe scara Richter

Cutremurul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 257 de kilometri și o distanță de 11 kilometri față de orașul Azangaro, la granița cu Bolivia. Țările afectate de seism sunt Peru, Brazilia, Bolivia și Chile.

Seismul s-a produs la ora locală 04:50 și a produs pagube uriașe. Până la ora transmiterii știrii nu au apărut date despre posibile pierderi de vieți omenești sau victime. Fenomenul a provocat panică, iar locuitorii care l-au simțit și-au părăsit în grabă locuințele de teamă ca acestea să nu se prăbușeacă și au ieșit pe străzi.

Locație seism
Locație seism

Un seism asemănător s-a produs și în urmă cu o săptămână

Un cutremur asemănător s-a produs în Peru în urmă cu o săptămână, magnitudinea fiind de 7,5 grade pe scara Richter. Unda de șoc s-a simțit atât în Peru și Ecuador, cât și în unele regiuni din Columbia. Autoritățile sud-americane au transmis că în urma cutremurului s-au semnalat pagube majore.

Pe rețelele de socializare au fost postate în scurt timp imagini cu dezastrul care a lovit populația. În una dintre imagini, o femeie a fost surprinsă acoperindu-și capul în timp ce părăsește locuința. Un localnic a povestit că o undă de șoc atât de puternică nu s-a mai produs din luna mai 2016. Oamenii au ieșit disperați pe străzi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×