Cutremur de 5,9 grade în Iran! Anunț oficial: 5 morți și 120 de răniți, după seism

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 09:02
Cutremur de 5,9 grade în Iran! Anunț oficial: 5 morți și 120 de răniți, după seism
Un cutremur puternic din Iran a dus la moartea a 5 persoane și rănirea altora 120. Sursa foto: gds.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richer s-a produs în această noapte în Iran. Seismul a distrus zeci de clădiri și a rănit sute de persoane. Din păcate, printre victimele seismului din Iran sunt și persoane care și-au pierdut viața.

5 persoane au murit în urma unui cutremur din Iran

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade a zguduit provincia Azerbaidjanul de Est din Iran în noaptea de joi spre vineri. Cutremurul care a fost urmat de cinci replici cu magnitudini cuprinse între 4,0 și 4,8 grade pe scara Richer s-a produs la ora locală 1:20. Potrivit centrului seismologic al Institutului de Geofizică al Universităţii din Teheran mișcarea tectonică a fost localizată la o adâncime de 8 kilometri.

Conform primelor date furnizate chiar de guvernatorul provinciei Mohammad-Reza Pourmohammadi în urma seismului au fost distruse 30 de case și 120 de persoane au fost rănite. Cel puțin 5 persoane și-au pierdut viața după ce inițial televiziunile raportaseră doar 3 morți și 20 de răniți. Autoritățile au efectuat operațiuni de salvare în 41 de sate din zonă și au fost raportate pagube materiale limitate.

Locuitorii din Iran au revenit în locuințe

Populația din zonele în care s-a simțit seismul au ieșit imediat din case chiar după primul cutremur. Agenția iraniană de presă Fars a relatat că oamenii au revenit în locuințe la scurt timp după ce situația a revenit la normal. Acest lucru se întâmpla imediat după ora 5:30 (2:00 GMT).

Iranul este situat la confluența dintre mai multe plăci tectonice și totodată și este traversat de mai multe falii motiv pentru care se produc foarte multe seisme. În noiembrie 2017 un cutremur major cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a dus la moartea a 620 de persoane din provincia Kermanshah (vest). Și în anul 2003 a avut loc un seism puternic în Iran. De data aceasta cutremurul a avut magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter și s-a produs în sud-estul Iranului, în provincia Kerman, ducând la moartea a cel puțin 31.000 de oameni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×