Cutremur de 2,8 grade pe scara Richter azi noapte, în România

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 10:11
Cutremur de 2,8 grade pe scara Richter azi noapte, în România
Cutremur important astăzi în România. Sursa foto: pixabay.com

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs azi noapte în țara noastră. Seismul a avut loc la ora 00:31 și a fost confirmat imediat de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremur de 2,8 grade pe scara Richter în Vrancea

Pământul s-a zguduit în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 81 de kilometri. Orașele apropiate de epicentru sunt Brașov, la o distanță de 82 de kilometri, Ploiești, la o distanță de 96 de kilometri, Bacău, la 99 de kilometri, Galați, la 111 kilometri.

Cel mai mare cutremur din România în acest an s-a produs pe 31 ianuarie și a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Seismul s-a resimțit puternic în Capitală și în toate localitățile apropiate de zona Vrancea.

Ce au spus specialiștii despre seismul de 5 grade din 31 ianuarie

„De obicei la 2 ani se produce un cutremur cu o astfel de magnitudine. In Bucurelti unda seismica a pierdut din intensitate. In acest moment, nu stim exact daca si cand se va produce un cutremur puternic. Cutremurele care produc pagube sunt cu magnitudini peste 7. Spun acest lucru din experienta cutremurului din 1977 si a celui din 1990¨, a spus atunci directorul INFP, Constantin Ionescu, la Digi 24.

„De obicei, o activitate intensa se produce la cutremurele de suprafata. Intr-o regiune unde se produc cutremurele de suprafata este posibil sa apara cutremur mare. Pentru Vrancea, nu exista acest fenomen. Cutremurele, in caz in care se produc la adancime mica, produc efecte pe o suprafata mica si pagube materiale”, mai declarase Ionescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×