Cutremur de 2,3 magnitudine pe scara Richter în Brașov!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/11/2018, 20:35
Cutremur de 2,3 magnitudine pe scara Richter în Brașov!
Cutremur în Brașov în ziua de luni, 12 noiembrie!

România a fost din nou cutremurată! Luni, 12 noiembrie, s-a produs un nou seism. Totul s-a petrecut în județul Brașov, la orele prânzului. Cutremurul este unul din cele 17 petrecute doar în această lună. Acesta a avut latitudinea de 45.9244, și o longitudine de 25.2804.

Specialiștii de la Institutul Național de Fizica Pământului au specificat faptul că acesta s-a produs la o adâncime de 3 km. Unul din cele 17 cutremure din apropierea lunii noiembrie a fost cel de pe 28 octombrie, care a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, resimțindu-se destul de bine și în București.

Cutremur în Brașov, luni, 12 noiembrie

Un cutremur s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 12 noiembrie 2018, în Brașov. Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului, seismul a atins 2,3 magnitudine pe scara Richter. Localizarea acestuia indică latitudinea de 45.9244, și o longitudine de 25.2804. Cel mai mare produs în perioada apropiată a fost cel de pe 28 octombrie.

Acesta s-a produs la ora 03:38, iar replica sa a avut loc la ora locală de 05:48. Zona seismică Vrancea a avut multe de suferit anul acesta, din cauza numeroaselor cutremure, împreună cu replicile lor. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului indică adâncimea de 150 de km pentru seismul de pe 28 octombrie, aproape de orașele: Întorsura Buzăului(37 de km), Nehoiu(17 de km), Covasna(33 de km), Târgu Secuiesc(48 de km), și Vălenii de Munte(53 de km).

 RO-ALERT nu avertizează cutremure

În urma numeroaselor episoade ale seismelor, oamenii s-au întrebat de ce aplicația RO-ALERT nu i-a avertizat pe aceștia în cazul cutremurelor, pentru a evita sperieturile multora, cel puțin în cazul celui mai mare seism, de 5,8. Se pare că RO-ALERT nu este făcut pentru a avertiza în cazul cutreurelor. “In cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuză notificări, anterior declansării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgentă).”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×