Cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe Scara Richter, în Grecia

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
27/09/2018, 14:09
Cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe Scara Richter, în Grecia
Cutremurul din Grecia a avut magnitudinea de 5.2 grade pe Scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe Scara Richter, s-a produs în cursul zilei de joi, 27 septembrie 2018, în Grecia. Potrivit primelor date, acesta s-a înregistrat până la o adâncime de 10 kilometri.

Potrivit datelor publicate de specialiști, cutremurul a avut loc la ora locală 10:21. Zona unde s-a localizat epicentrul acestui seism se află la 253 de kilometri de Atena, capitala Greciei. Cel mai apropiat oraș este Methoni, situat în provincia Messinia.

Cutremurul a fost resimţit în regiune, însă, deocamdată, nu au fost semnalate nici victime, nici pagube materiale majore.

Grecia, în special sudul regiunii Peloponez, se afla la intersecţia unor falii tectonice importante şi este cu regularitate lovită de cutremure de pământ, care fac însă arareori victime.

Totuşi, în iulie 2017, un seism cu magnitudinea 6,7 a ucis două persoane pe insula turistică Kos din Marea Egee, provocând şi pagube materiale importante.

Cutremurul din Grecia a avut o magnitudine de 5.2 grade pe Scara Richter
Cutremurul din Grecia a avut o magnitudine de 5.2 grade pe Scara Richter

În anul 2015, un cutremur puternic a lovit chiar în turismul din Grecia, la propriu! O plajă de pe insula grecească Lefkada a fost distrusă atunci, în timpul seismului! Era una dintre cele mai frumoase plaje grecești, iar momentul a fost surprins pe camerele video de pe o ambarcațiune.

Votată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume chiar, de către specialiştii care întocmesc ghidurile de călătorie, pitoreasca plajă Egremni de pe insula Lefkada nu mai existăca urmare a cutremurului care a lovit insula Lefkada.

Seismul care a dus la decesul a două femei pe insula Lefkada, a provocat desprinderea din munte a unor bolovani uriaşi care au căzut peste plaja Egremni, distrugând-o în totalitate. În urma cutremurului, întregul peisaj al zonei s-a schimbat.

Momentul cutremurului şi distrugerea plajei au fost filmate de un pescar care era cu barca în apropierea plajei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×