Cursuri obligatorii pentru părinți, la nașterea bebelușilor! Mamele nu se vor putea externa fără ele

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 17:41
Cursuri obligatorii pentru părinți, la nașterea bebelușilor! Mamele nu se vor putea externa fără ele
Cursuri pentru părinți, obligatorii! Mamele nu se vor putea externa dacă nu le fac!

Mamele nu se vor mai putea externa dacă nu participă la cursurile pentru părinți. Acestea vor fi obligatorii și pentru tătici. Proaspeții părinți vor urma cursurile obligatorii care vor urma să fie introduse de către autorități. Mamele se vor putea externa odată cu bebelușul abia după ce medicul semnează că părinții au fost instruiți în legătură cu creșterea nou-născutului.

Proiectul de lege nu prevede sanctiuni pentru parintii sau medicii care nu fac instructajul. Situatia s-ar putea schimba odata ce documentul ajunge in Camera Deputatilor.

Cursuri obligatorii pentru părinți!

Autoritățile vor să introducă niște cursuri obligatorii pentru proaspeții părinți. Dacă aceștia nu vor lua parte la ele, mama nu va putea părăsi spitalul împreună cu nou-născutul. Instructajul este pentru creșterea bebelușului și durează o jumătate de oră. Informațiile cuprinse în cursuri vizează: manevre anti-sufocare la sugari, sindromul copilului scuturat, transportul adecvat in masina si schema de vaccinare. Inițiatorul proiectului este Ovidiu Raetchi, deputata PNL.

Cursuri pentru părinți, obligatorii!
Cursuri pentru părinți, obligatorii!

„Poate fi facut în colectiv. Cu alte cuvinte într-o sală în care pot sa intre până în 20 de părinți se poate rezolva asta de un singur asistent sau poate un practicant dintr-o școală medicală. În America acest instructaj este obligatoriu. Nu poți să iei copilul fără să urmarești un video.”

Medic pediatru, despre cursurile obligatorii pentru părinți: „Mama trebuie să mai ştie cum doarme un bebeluş”

Un medic pediatru și-a expus opinia vizavi de noile cursuri ce vor fi introduse de către autorități după nașterea uunui nou-născut. ″Nu obţine decât posibile leziuni neurologice în creierul bebeluşului.

Mamele nu se vor pea externa cu bebelușul dacă nu participă la cursurile obligatorii pentru părinți
Mamele nu se vor pea externa cu bebelușul dacă nu participă la cursurile obligatorii pentru părinți

Mama trebuie să mai ştie cum doarme un bebeluş, e important să nu doarmă pe burtă, pentru că are riscul morţii subite în primele luni de viaţă. După naştere deja starea ei emoţională nu îi permite înmagazinarea de informaţii noi prea multe, trebuie pregătită înainte de naştere, în timpul sarcinii.″⁣

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×