Curs valutar zilnic BNR azi, 23 ianuarie 2019: euro a crescut puternic

Ana Chivu   
în Curs BNR
23/01/2019, 13:27
Curs valutar zilnic BNR azi, 23 ianuarie 2019: euro a crescut puternic
Iată ce indică Banca Națională a României pentru cursul valutar de azi, 23 ianuarie!

Cursul valutar de azi, 23 ianuarie, indicat de Banca Națională a României a anunțat că euro a crescut puternic. Piața interbancară arată că valuta europeană a crescut galopant. În unele bănci comerciale din România, euro se vinde și cu aproximativ 4.83 de lei/euro.

Aceasta este a 9-a oară în luna în curs în care euro continuă să accelereze. În acest context, Banca Comercială România vinde valuta în cauză cu 8.8250 de lei/euro. Banca Transilvania îl are cu 4.8000 de lei/euro, BRD, cu 4.8250 de lei/euro, iar OTP Banck România vinde cu 4.8240 de lei/euro.

Curs valutar zilnic BNR pentru 23 ianuarie 2019: euro, aproape de 5 lei/monedă

Cursul valutar de azi indicat de Banca Națională a României arată că euro continuă să creasă. De altfel, există unele zvonuri că, până la finele lui 2019, acesta va atinge 5 lei/euro.  De asemenea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și-a arătat îngrijorarea vizavi de ROBOR pe 3 luni, care este în scădere.  „Am să-i fac o invitaţie domnului guvernator să vină la Ministerul de Finanţe, alături de preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, şi împreună vor trebui să îmi răspundă la nişte întrebări, să ascult dacă mai au şi alte doleanţe, dar să şi pun întrebări la care vreau să am şi câteva răspunsuri. 

Cred că este momentul ca domnul guvernator să vină şi la Finanţe şi să discutăm deschis, pentru că de când a apărut ordonanţa 114, aud că sunt presiuni agresive din partea Băncii Naţionale către bănci pentru a nu se scădea ROBOR-ul. ROBOR-ul ţine strict de Banca Centrală”,  a declarat acesta.

Curs BNR pentru: Euro 

Evoluție eoro, curs valutar BNR 23 ianuarie
Evoluție eoro, curs valutar BNR 23 ianuarie

Euro, conform cursului valutar al Băncii Naționale a României, azi a ajuns la valoarea de 4.76 de lei/euro pe piața interbancară, la unele bănci fiind chiar și cu 4.82 de lei. Aceasta este o situație nemaîntâlnită în care euro ajunge la aproape 5 lei/monedă.

Curs BNR pentru: Dolar

Evoluție dolar, curs BNR 23 ianuarie
Evoluție dolar, curs BNR 23 ianuarie

Dolarul este și el în creștere. Potrivit cursului de la Banca Națională a României de azi, 23 ianuarie, a crescut la 4.19 lei/dolar.

Curs valutar BNR pentru: Lira Sterlină și Franc Elvețian

Cursul zilnic valutar al Băncii Naționale a României arată că azi, 23 ianuarie, lira sterlină are 5.4424 lei/liră sterlină, cu o diferență de 0.0832. Francul elvețian are o diferență de cursul precedent de 0.0325, ajungând la valoarea de 4.1946 lei/franc elvețian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×