Curs valutar BNR azi, 31 octombrie 2019. Cotațiile monedelor euro și dolar în raport cu leul

Dan Suta  
înCurs BNR
31/10/2019, 12:47
Curs valutar BNR azi, 31 octombrie 2019. Cotațiile monedelor euro și dolar în raport cu leul
Curs valutar 31 octombrie 2019. Sursa foto: bzi.ro

Noul curs valutar al BNR va fi afișat astăzi, 31 octombrie, la ora 13:00. FANATIK îți prezintă în rândurile de mai jos principalele cotații ale monedelor lumii. Află la ce valoare ajung astăzi dolarul american, moneca unică europeană, lira britanică, francul elvețian, dar și monedele țărilor învecinate: hryvna ucraineană, leva bulgărească, forintul maghiar sau leul moldovenesc. Află în rândurile de mai jos și care este valoarea gramului de aur.


UPDATE, 13:00 Cotațiile pentru principalele monede ale lumii:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
 • euro: 4,7576 lei;
 • dolarul american: 4,2614 lei;
 • dolarul canadian: 3,2368 lei;
 • francul elvețian: 4,3163 lei;
 • gramul de aur: 206,2074 lei;
 • lira sterlină: 5,5189 lei.

Cotațiile pentru monedele țărilor vecine:

 • 100 de forinți maghiari: 1,4446 lei;
 • leva bulgărească: 2,4325 lei;
 • hryvna ucraineană: 0,1719 lei;
 • leul moldovenesc: 0,2442 lei;
 • dinarul sârbesc:  0,0405 lei.

Curs valutar 31 octombrie 2019 pentru euro

La cursul afișat ieri, moneda europeană a înregistrat 4,7572 lei, într-o ușoară creștere față de cotația afișată de Banca Națională la cursul de marți, 29 octombrie. Valoarea euro este influențată de o serie de factori printre care enumerăm inflația de export ori tranzacțiile încheiate între cele mai influente bănci.

Curs valutar pentru dolar

Dolarul american a înregistrat ieri 4,2765 lei, o valoare în scădere față de ziua de marți, când avea 4,2927 lei. Dolarul american este și el puternic influențat de mulți factori care nu țin neapărat de băncile centrale, ci de date economice precum inflația sau deciziile luate de marile corporații listate la bursă.

curs valutar 31 octombrie
Tabelul cu valorile principalelor monede. Cotațiile afișate ieri, 30 octombrie. Sursa foto: BNR.RO

Curs valutar 31 octombrie pentru lira sterlină

5,5130 lei a fost cotația de ieri a monedei britanice. Lira a crescut destul de mult în ultimele luni, pe fondul crizei politico-economice din Marea Britanie cauzată de instabilitatea privind ieșirea Regatului din Uniunea Europeană. Și aici, lira este influențată de asemenea de înțelegerile încheiate între bănci ori de cifrele de import și export.

Cursul valutar este afișat în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, după ora 13:00. Pentru zilele de sâmbătă și duminică se păstrează cotațiile care sunt afișate vinerea. De asemenea, în zilele de sărbătoare legală (liberele de la stat) Banca Națională a României nu lucrează, iar asta înseamnă că se păstrează valorile afișate în cea mai recentă zi lucrătoare.

Guvernatorul Băncii Naționale a declarat într-un interviu care apare pe site-ul BNR că își dorește foarte mult ca România să adopte cât mai repede moneda euro.  „România are o monedă relativ stabilă, pe care BNR a reușit să o apere de-a lungul mai multor decenii. Rezervele internaţionale importante şi politica monetară și de credit a BNR, aflată deseori sub serioase presiuni interne și externe, în condiţii de criză mondială, au făcut ca România să păstreze vreme îndelungată echilibrul macroeconomic şi echilibrul relativ al cursului leului”, a declarat Isărescu în respectivul interviu.

Te-ar mai putea interesa și:
  Închide ×