Curs valutar, BNR, azi, 3 decembrie. Monedele care continuă să scadă

Bogdan Solomon    Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Curs BNR
03/12/2019, 13:00
Curs valutar, BNR, azi, 3 decembrie. Monedele care continuă să scadă
Curs valutar, BNR, pentru ziua de marți, 3 decembrie. Sursa foto: a1.ro

Banca Națională a României va actualiza cursul valutar începând cu ora 13:00. Citește în rândurile de mai jos care sunt valorile principalelor monede ale lumii: euro, lira sterlină, dolarul american sau francul elvețian.

UPDATE, ora 13:00 Cotațiile principalelor valute globale:

  • euro: 4,7762 lei
  • dolar american: 4,3143 lei
  • francul elvețian: 4,3584 lei
  • lira sterlină: 5,5970 lei

Curs valutar pentru ziua de marți, 3 decembrie 2019

Curs valutar pentru euro

Euro a atins la cursul valutar de ieri, 2 decembrie, valoarea de 4,777 lei după ce a încheiat săptămâna trecută cu valoarea de 4,7781 lei, prin urmare a scăzut. Tot în scădere s-a poziționat și față de joi, 27 noiembrie, când a înregistrat valoarea de 4,7788 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Moneda Statelor Unite ale Americii a înregistrat la cursul valutar din prima zi a săptămânii acesteia valoarea de 4,3378 lei, în scădere față de ultima zi în care a fost actualizat cursul valutar, vineri, 29 noiembrie, când a atins valoarea de 4,3425 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină a fost cotată de BNR la cursul valutar de luni, 2 decembrie, la valoarea de 5,5965 lei, după ce vineri, 29 noiembrie, atinsese valoarea de 5,5999 lei. Moneda Regatului Unit al Marii Britanii s-a depreciat în ultima perioadă destul de mult.

Curs valutar pentru francul elvețian

Francul elvețian a ajuns la valoarea de 4,3400 lei, în scădere față de ultima zi în care a fost acutalizat cursul valutar, vineri, 29 noiembrie, când a atins valoarea de 4,3443 lei. Totodată, la cursul valutar de joi, 28 noiembrie, francul a înregistrat valoarea de 4,3461 lei.

Curs valutar pentru gramul de aur

Ultimele zile majoritatea monedelor au suferit pierderi. În aceeași situație este și gramul de aur care ieri, 2 decembrie, avea valoarea de 203,0518 lei, după ce a încheiat săptămâna trecută la valoarea de 203,3507 lei.

Ce spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre aderarea la euro

După ce Anglia este tot mai hotărâtă să iasă din spațiul european, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, a ținut să vorbească despre momentul în care România va adera la moneda euro. Guvernatorul BNR prevede numeroase dezbateri pe această temă.

În plus, Isărescu este de părere să aceste dezbateri puternice în jurul aderării la euro nu vor fi doar idei, ci vor exista și unele interese și opinii care se vor contura în Europa. „Prevăd, şi o spun în clar aici în faţa dumneavoastră, o puternică dezbatere de idei şi nu numai de idei, de interese, de opinii care vor contura Europa. Nu întâmplător această ieşire publică apare în contextul Brexitului”.

„Nu întâmplător apare în contextul unei poziţii foarte clare a Rusiei legate de Uniunea Europeană. Şi avem nevoie de o asemenea voce (ca a lui Daniel Dăianu n.r.). Nu oricine poate să iasă din România şi să spună nu aveţi dreptate domnul Matolcsy”, a mai spus Mugur Isărescu, conform b1.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×