Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie 2019. Euro este în continuă creștere

Maria Cristina  
înStiri de ultima ora
25/01/2019, 13:31
Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie 2019. Euro este în continuă creștere
Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie 2019

Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie, arată o creștere pe sesiunea interbancară a cursului de schimb leu/ euro, urcând cu 0,05% și ajungând la 4,77 lei. BNR a anunțat miercuri, oficial, un curs pentru leu de 4. 7569 lei.

Deprecierea leului în fața dolarului a depășit pragul de 4,21 lei. Dobânzile interbancare la lei cresc, la fel și cursul, iar dobânda ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% și a înregistrat mai multe zie de scădere. De ieri, dobânda ROBOr a început să crească odată cu ascensiunea cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Curs valutar BNR, 25 ianuarie 2019. Euro crește

Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie 2019. Euro este în continuă creștere
Curs valutar BNR azi, 25 ianuarie 2019. Euro este în continuă creștere

Cei care au credite în euro au rămas uimiți când au văzut cum crește euro de la o zi la alta, depășind maxim istoric. Banca Națională Română anunță că un euro a ajuns să coste 4,7569 lei, cu 2% mai mult față de sfârșitul lui 2018.

Adrian Codîrlaşu, preşedinte asociaţiei analiş­tilor financiari CFA România, spune că șocul s-a mai temperat, însă pe viitor ar putea exista o creștere a volatilității pe piețele financiare românești din cauza OUG nr. 114/2018: „Cred că acum cursul este într-un echilibru relativ. Şocul s-a mai temperat poate pentru o perioadă, însă opinia mea este că vom avea volatilitate în viitor, în general pe pieţele financiare româneşti, din cauza acestei situaţii cu ordonanţa. Nu numai pe curs de schimb, ci şi pe celelalte pieţe“, a declarat Adrian Codîrlaşu la emisiunea ZF Live.

Curs BNR pentru Euro

„Deprecierea actuală a leului este legată de creşterea deficitului de cont curent şi a scăderilor de intrări de capital fix. Deoarece invenstiţiile străine directe au ajuns să acopere doar 60% din deficitul de cont curent, iar intrările de fonduri europene sunt ca şi inexistente deoarece investiţiile au fost stopate, rămânem practic la mâna investitorilor de portofoliu”, precizează Radu Crăciun, președintele BCR Pensii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×