Curs valutar BNR azi, 14 octombrie 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 09:38
Curs valutar BNR azi, 14 octombrie 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro
FANATIK îți aduce cursul valutar al zilei de luni, 14 octombrie. Sursa foto: forbes.ro

Banca Națională a României publică luni, 14 octombrie la ora 13:00 cursul valutar actualizat. Până atunci însă, ne raportăm la cele mai recente valori, date publicității în ziua de vineri, 11 octombrie, iar veștile nu sunt printre cele mai  bune. Chiar dacă lira și francul elvețian a suferit o ușoară scădere, lucrurile nu stau la fel și în cazul monedei euro, dolarului american sau lirei sterline. Aceste valute continuă să traverseze perioade de creștere.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7582 lei. Prin urmare, moneda europeană se află într-o ușoară creștere, cu 0,0084 %  față de valoarea de 4,7498, stabilită în urma ședinței BNR de joi, 10 octombrie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat vineri, 11 octombrie la 4,3186 lei, înregistrând o creștere de 0,0112 %, în comparație cu valorile afișate în ziua precedentă, atunci când prețul acestei monede a fost de 4,3074 lei. Prin urmare, putem spune că dolarul nu traversează o perioadă tocmai favorabilă.

Află noile cotații ale celor mai importante monede. Sursa foto: capital.ro
Află noile cotații ale celor mai importante monede. Sursa foto: capital.ro

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de vineri, 11 octombrie, lira sterlină a fost cotată la 5,4003 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o creștere cu 0,1233 % față de cotația din ziua precedentă, când avea valoarea de 5,2770 lei.

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

Vineri, 11 octombrie, francul elvețian a fost cotat la 4,3262 lei, înregistrând o scădere de 0,0165 % în raport cu valoarea anunțată joi, 10 octombrie, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,3427lei.

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în orice zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR. Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR la 6 luni a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând până la valoarea de 3,12.

 

Închide ×