Curs valutar BNR, azi, 11 octombrie 2019. Care sunt cotațiile monedelor înainte de weekend – UPDATE

Alexa Serdan   
în Curs BNR
11/10/2019, 13:04
Curs valutar BNR, azi, 11 octombrie 2019. Care sunt cotațiile monedelor înainte de weekend – UPDATE
Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 11 octombrie. Sursa foto: adevarul.ro

Banca Națională a României va publica la prânz noul curs valutar. Așadar, stați cu ochii pe FANATIK pentru că la ora 13:00 vom afișa cotațiile principalelor monede ale lumii. Până la această oră ne vom raporta la valorile care au fost afișate la cursul valutar de ieri, 10 octombrie.

Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 11 octombrie

UPDATE ORA 13:05. Acestea sunt cotațiile principalelor monede ale lumii:

  • euro: 4,7582 lei
  • dolar: 4,3186 lei
  • lira sterlină: 5,4003 lei
  • franc elvețian: 4,3262 lei
  • gramul de aur: 207,6010 lei

Curs valutar pentru moneda euro

Moneda euro a atins ieri valoarea de 4,7498 lei, în scădere față de ziua anterioară, miercuri, 9 octombrie, când a fost cotat de BNR la suma de 4,7502 lei. În plus, euro a fost în scădere inclusiv față de ziua de marți, 8 octombrie, când a înregistrat valoarea de 4,7479 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Dolarul american a scăzut ușor la cursul valutar afișat ieri, 10 octombrie. Prin urmare, BNR a cotat dolarul la valoarea de 4,3074 lei fiind în scădere față de ziua precedentă, miercuri, 9 octombrie, când a înregistrat valoarea de 4,3252 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Moneda Regatului Unit al Marii Britanii a scăzut destul de mult în ultima perioadă. Așa se face că la cursul valutar afișat ieri lira sterlină a înregistrat valoarea de 5,2770 lei, în scădere față de ziua anterioară când a avut valoarea de 5,2877 lei. Tot în scădere s-a aflat chiar și față de ziua de marți, 8 octombrie, când a atins valoarea de 5,2922 lei.

Consiliul de Administrație a rămas aproape același
Mugur Isărescu a început azi al șaselea mandat în funcția de guvernator BNR. Sursa foto: antena3.ro

Mugur Isărescu începe astăzi al șaselea mandat BNR

În ciuda faptului că CNSAS a anunțat în luna august că verifică dacă guvernatorul BNR a colaborat cu Securitatea, Mugur Isărecsu va începe astăzi cel de-al șaselea mandat. Isărescu a fost votat de Parlament în funcția de Guvernator al băncii centrale, iar din noul Consiliu de Administrație fac parte următoarele persoane: prim-viceguvernator – Florin Georgescu, viceguvernatori – Eugen Nicolăescu și Leonardo Badea și membrii – Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Virgiliu Stoenes­cu, Dan Radu Ruşanu şi Balint Csabo. Doar patru persoane au plecat din fosta conducere a BNR. Acestea sunt Liviu Voinea, Daniel Dăianu, Dinu Marin şi Agnes Nagy.

„Acestea nu au fost alegeri, pur şi simplu a fost cum a dictat domnul Isărescu. Pe lista aceea nu a intrat nimeni fără ca domnul Isărescu să-şi fi dat acordul, ceea ce este foarte interesant, pentru că pe acea listă se află şi un fost penal. Domnul Ruşanu a fost din categoria aceea selectă din care au făcut parte marii corupţi. Este adevărat că acum este achitat şi nu ar trebui să i se atragă niciun fel de consecinţă, dar nu trebuie uitat că foarte multă vreme omul a avut această etichetă pe frunte”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, scrie bursa.ro.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×