Curs valutar BNR azi, 1 ianuarie 2020. Surpriză în prima zi a noului an în tabelul cu cotațiile monedelor lumii

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Curs BNR
01/01/2020, 11:41
Curs valutar BNR azi, 1 ianuarie 2020. Surpriză în prima zi a noului an în tabelul cu cotațiile monedelor lumii
Curs valutar 1 ianuarie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Noul curs valutar BNR nu va fi afișat azi, 1 ianuarie 2020, căci băncile nu lucrează astăzi. Așadar, pentru prima zi a noului an, în cazul în care sunteți nevoiți să faceți tranzacții, trebuie să știți că sunt valabile cotațiile afișate la cursul de ieri, 31 decembrie 2019.

Curs valutar 1 ianuarie 2020 pentru euro

1 ianuarie este zi liberă de la stat, iar Banca Națională a României și  toate băncile nu sunt deschise azi. S-ar putea să fie deschise doar casele de schimb valutar din mall-urile care au azi program special ori cele din gări și aeroporturi și asta doar în orașele mari.

Așadar, valoarea pentru moneda europeană este în prima zi a noului an 4,7793 lei, deci rămâne cea afișată în tabelul de ieri de către Bancă.

curs valutar 1 ianuarie
Curs valutar 1 ianuarie 2020. Tabelul cu cotațiile tuturor monedelor principale ale lumii, valabile pentru ziua de azi.

Curs valutar 1 ianuarie 2020 pentru dolar

Dolarul american se menține astăzi la valoarea afișată pe 31 decembrie, și anume costă 4,2608 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină înregistrează miercuri, 1 ianuarie 2020, 5,6088 lei, într-o creștere semnificativă față de penultima actualizare a cotațiilor, cea din 30 decembrie 2019, când moneda britanică avea 5,5984 lei.

Cursul de schimb valutar este afișat în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri. Pentru zilele de sâmbătă și duminică se păstrează valoarea afișată vinerea.

În cazul sărbătorilor legale, cum este ziua de azi, liberă mai peste tot, tranzacțiile ori schimbul din euro în leu sau viceversa se face după cotația din 31 decembrie. Următoarea actualizare va fi făcută mâine, pe 2 ianuarie 2020, când băncile își vor redeschide porțile pentru clienți.

De altfel, în legătură cu programul băncilor, cele mai multe vor avea deschis mâine, însă unele vor funcționa după un program scurt.

Cele care vor fi deschise clienților sunt unitățile bancare amplasate în centrele comerciale, iar orarul acestora diferă în funcție de programul mall-ului respectiv. Așadar, pentru probleme de rezolvat la bancă, e bine să așteptați ziua de mâine.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×