Curs valutar BNR, azi, 16 octombrie. Ce surpriză le-a făcut românilor euro, moneda preferată

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 10:33
Curs valutar BNR, azi, 16 octombrie. Ce surpriză le-a făcut românilor euro, moneda preferată GALERIE FOTO
Curs valutar 16 octombrie. Sursa foto: playtech.ro

Banca Națională a României va publica la ora 13:00 cursul valutar pentru ziua de 16 octombrie pentru valutele lumii, iar FANATIK vă va aduce în timp real cotațiile principalelor valute în care românii preferă să facă tranzacții. Așadar, vom afla cât costă astăzi un euro, un dolar american, un franc elvețian, dar și o liră sterlină.

UPDATE: BNR a publicat cursul valutar aferent zilei de 16 octombrie. Astfel, aflăm că euro costă 4,7537 lei, dolarul american costă 4,3082 lei, lira sterlină costă 5,4855 lei, iar francul elvețian se vinde cu 4,3166 lei.

Curs valutar pentru euro

Rămâne de văzut cât va costa un euro la cursul valutar din 16 octombrie, după ce marți, moneda euro a costat 4,7524 lei, după ce moneda europeană a înregistrat la cursul valutar de luni, 14 octombrie, valoarea de 4,7536 lei, în scădere față de ultima zi în care a fost actualizat cursul, vineri, 11 octombrie, când a atins valoarea de 4,7582 lei. În plus, la cursul valutar de joi, 10 octombrie, euro a înregistrat valoarea de 4,7498 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

BNRa cotat dolarul american la 4,3164 șei, după ce la cursul valutar înregistrat luni, 14 octombrie, dolarul american a atins valoarea de 4,3072 lei, în scădere față de ultima zi în care a fost actualizat cursul când a atins valoarea de 4,3186 lei. Cu o zi înainte, joi, 10 octombrie, dolarul american a atins valoarea de 4,3074 lei.

Curs valutar 16 octombrie
Curs valutar 16 octombrie. Sursa foto: economica.net

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină a fost cotată marți la 5,4550 lei, după ce moneda Regatului Unit al Marii Britanii atinsese la cursul valutar de marți, 14 octombrie, valoarea de 5,4061 lei, în creștere ușoară față de ziua vineri, 11 octombrie, când a înregistrat valoarea de 5,4003 lei. Totodată, lira sterlină a atins valoarea de 5,2770 lei la cursul valutar afișat joi, pe 10 octombrie.

Cursul valutar pentru francul elvețian

Marți, BNR a cotat francul elvețian la 4,3241 lei, după ce luni acesta a costat 4,3279 lei. Vineri, 11 octombrie, francul elvețian a fost cotat la 4,3262 lei, înregistrând o scădere de 0,0165 % în raport cu valoarea anunțată joi, 10 octombrie, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,3427lei.

De marți, România are un premier desemnat, în persoana liderul PNL Ludovic Orban. Acesta a spus că este onorat să servească pentru poporul român și a anunțat măsurile economice pe care Guvernul său le va adopta în perioada următoare, dacă acesta va primi votul de investitură în Parlament.

”Asumarea răspunderii Guvernului într-un moment în care țara are nevoie este ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică.

În acest moment românii se uita cu speranță, cu încredere la noi. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ce așteaptă de la un guvern normal: cinste, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru problemele cu care se confruntă România astăzi.

Principalele priorități ale guvernului sunt:

– refacerea echilibrelor macro-economice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri și populația țării.

– restructurarea amplă a aparatului guvernamental.

– readucerea profesionalismului și competenței în instituțiilor publice.

– digitalizarea aparatului public pentru a crește calitatea serviciilor pentru cetățeni.

– consolidarea parcusului României și a poziției României la nivlul UE în conformitate cu pactul semnat de PNL la inițiativa președintelui.

– respectarea drepturilor cetățenilor, asigurarea unei independențe reale a justiției în România, reducerea instituțiilor guvernamentale în slujba cetățenilor și nu în slujba politrucilor care sunt numiți temporar pentru a conduce.

– sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere și interes pentru servirea cetățenilor în toate discuțiile pe care le vom purta. Orice întârziere înseamnă menținerea PSD la putere și a Guvernului Dăncilă care a fost demis, nu are legitimitate și niciun român nu vrea să îl vadă exercitând puterea”, a declarat Ludovic Orban imediat după ce a fost desemnat de șeful statului pentru funcția de premier al României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×