CURS BNR. Undă de şoc pe piaţa valutară

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/03/2016, 17:22
CURS BNR. Undă de şoc pe piaţa valutară

CURS BNR. Undă de şoc în piaţa valutară după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat noi măsuri spectaculoase de susţinere a economiei europene.

CURS BNR. Dolarul scade masiv în faţa leului, ajungând la cotaţia de 4,0216 lei, faţă de valoarea de 4,06 lei de joi.

Dolarul se află la minimulu ultimelor 5 luni, un curs mai mic fiind înregistrat în 28 octombrie 2015, de 4,0071 lei/dolar.

CURS BNR. Moneda euro s-a apreciat uşor în faţa leului, urcând la valoarea de 4,4624 lei. BNR a anunţat un curs aproape staţionar şi pentru francul elveţian, la cotaţia de 4,0715 lei/franc.

CURS BNR. Joi seara, euro a pierdut teren în faţa leului şi s-a depreciat masiv şi în faţa dolarului american. Cursul de schimb leu-dolar a făcut un salt spectaculos, joi, la 4,11 lei pe interbancar după deciziile luate de Banca Centrală Europeană (BCE).

CURS BNR. Aprecierea dolarului american a fost dată de faptul că euro pierde teren în faţa monedei americane pe fondul măsurilor de relaxare monetară anunţate de BCE.

CURS BNR. Euro a scăzut după decizia BCE de la 1,1 dolari la 1,08 dolari pe interbancar.

Pentru a stimula economia zonei euro, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să reducă dobânda de politică monetară la nivelul zero şi în paralel a majorat achiziţiile lunare de obligaţiuni, de la 60 până până la 80 miliarde de euro.

Reducerea dobânzii de bază a luat prin surprindere pieţele financiare, având în vedre că este vorba de un nou minim istoric.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×