CURS BNR. Undă de şoc pe piaţa valutară

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/03/2016, 17:22
CURS BNR. Undă de şoc pe piaţa valutară

CURS BNR. Undă de şoc în piaţa valutară după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat noi măsuri spectaculoase de susţinere a economiei europene.

CURS BNR. Dolarul scade masiv în faţa leului, ajungând la cotaţia de 4,0216 lei, faţă de valoarea de 4,06 lei de joi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dolarul se află la minimulu ultimelor 5 luni, un curs mai mic fiind înregistrat în 28 octombrie 2015, de 4,0071 lei/dolar.

CURS BNR. Moneda euro s-a apreciat uşor în faţa leului, urcând la valoarea de 4,4624 lei. BNR a anunţat un curs aproape staţionar şi pentru francul elveţian, la cotaţia de 4,0715 lei/franc.

CURS BNR. Joi seara, euro a pierdut teren în faţa leului şi s-a depreciat masiv şi în faţa dolarului american. Cursul de schimb leu-dolar a făcut un salt spectaculos, joi, la 4,11 lei pe interbancar după deciziile luate de Banca Centrală Europeană (BCE).

CURS BNR. Aprecierea dolarului american a fost dată de faptul că euro pierde teren în faţa monedei americane pe fondul măsurilor de relaxare monetară anunţate de BCE.

CURS BNR. Euro a scăzut după decizia BCE de la 1,1 dolari la 1,08 dolari pe interbancar.

Pentru a stimula economia zonei euro, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să reducă dobânda de politică monetară la nivelul zero şi în paralel a majorat achiziţiile lunare de obligaţiuni, de la 60 până până la 80 miliarde de euro.

Reducerea dobânzii de bază a luat prin surprindere pieţele financiare, având în vedre că este vorba de un nou minim istoric.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×