CURS BNR. Un NOU MAXIM pentru francul elveţian

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
19/01/2015, 11:54
CURS BNR. Un NOU MAXIM pentru francul elveţian

CURS BNR. Francul elveţian s-a apreciat din nou în raport cu leul la cursul BNR de luni, 19 ianuarie. Banca Naţională a anunţat un curs de 4,4716 lei pentru un franc, faţă de 4,4228 lei cât era vineri.

CURS BNR. Leul s-a apreciat, în schimb, în raport cu moneda europeană – un euro este cotat luni cu 4,5018 lei, faţă de 4,5095 lei de vineri. Şi dolarul şi-a temperat evoluţia, cursul scăzând uşor până la valoarea de 3,8815 lei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

CURS BNR. Francul elveţian a ajuns la o cotaţie de 4,52 lei pe piaţa interbancară, în jurul orei 8, depăşind euro care era cotat la 4,5 lei.

CURS BNR. Cursul de schimb a deschis şedinţa de luni cu leul stabil faţă de euro în piaţa interbancară, aproape de 4,51 lei/euro, dar cu o activitate foarte redusă în piaţa interbancară locală, în timp ce pe pieţele externe euro era cotat la egalitate faţă de franc, similar cu sfârşitul zilei de vineri.

CURS BNR. În jurul orei 10:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,5040 – 4,5070 lei, faţă de 4,5080 lei în tranzacţiile perfectate pe finalul şedinţei de vineri, potrivit Mediafax.

CURS BNR. La aceeaşi oră, un euro era cotat la 1,0016 franci pe pieţele externe, la acelaşi nivel la care se afla şi pe finalul ultimei şedinţe de săptămâna trecută. Euro a pierdut din nou teren în raport cu francul pe pieţele externe pe timpul nopţii, când au fost mai activi jucătorii din Asia, fiind cotat în acest interval şi la 0,988 euro/franc.

CURS BNR. Moneda europeană a revenit la egalitate cu francul şi chiar a trecut uşor peste acesta odată cu mutarea activităţii de tranzacţionare în Europa.

„Avem un început foarte liniştit de săptămână. În raport cu francul elveţian, euro a venit a venit de sub pragul de 1 euro/ franc, după ce pe timpul nopţii a fost dus sub acest nivel pe piaţa asiatică. Pentru ziua de luni nu sunt aşteptate ştiri importante din perspectiva impactului pe euro. Statele Unite sunt închise şi când nu operează piaţa americană nu se întâmplă nimic. Ar putea fi ceva mişcare pe est-europene, dar nu vor fi mulţi jucători de afară. Dacă lipseşte SUA, Londra este foarte puţin activă. Totuşi, din cauza situaţiei francului elveţian ar putea ieşi în regiune unii oficiali cu declaraţii cu impact în piaţă”, a declarat pentru Mediafax dealerul unei bănci.

Volumele din piaţa locală au fost extrem de reduse în prima oră, cu doar două tranzacţii, la 4,5050 lei/euro, respectiv 4,5070 lei/euro.

În regiune, forintul şi zlotul înregistrau o depreciere de 0,4% în deschiderea pieţei. Piaţa bancară din SUA este închisă luni pentru o sărbătoare naţională.

BNR a anunţat vineri un nou curs record, după cel de joi, pentru francul elveţian, la 4,4228 lei/franc.

Francul s-a apreciat joi foarte repede după anunţul Băncii Eleveţiei că renunţă la plafonul de 1,2 franci/euro, cu până la 41%, la 85,17 centime/euro, cel mai mult de la debutul euro în 1999. Nivelul record de 85,17 centime pentru un euro atins de franc implica la momentul respectiv o paritate de 5,28 lei pentru moneda elveţiană, calculată prin intermediul cotaţiilor euro/franc şi euro/leu.

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elveţiei în 2011, când francul era cotat foarte aproape de paritate faţă de euro, la fel ca în prezent.

sursa: REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×