Cununie civilă inedită, la Botoșani. Cine sunt mirii

în Stiri de ultima ora
22/04/2018, 18:23
Cununie civilă inedită, la Botoșani. Cine sunt mirii GALERIE FOTO
Cununie civilă inedită, la Botoșani. Ofițerul stării civile a fost bucuros să oficieze o astfel de ceremonie

O cununie inedită a avut loc, în această săptămână, la Botoșani. Când au ajuns în fața ofițerului Stării Civile, mirii au uimit pe toată lumea. Până și reprezentantul instituțieia fost uimit să afle pe cine are în față. Mirele este botoşăneanul Vlad Marosac este poliţist de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, din 2011. Mireasa este o tânără extrem de frumoasă din Republica Moldova. Mihaela Hăbăşescu are 24 de ani şi lucrează, din 2014, în Punctul de Trecere a Frontierei Costeşti, adică dincolo de Prut. Vezi aici imagini de la eveniment!

Tinerii s-au cunoscut în urmă cu doi ani, pe 19 aprilie, așa că au alesa ca dată a cununiei civile această zi. Acum doi ani, mirii făceau parte dintr-o delegaţie în timpul unei întâlniri de serviciu. S-au văzut, s-au plăcut, iar acum s-au hotărât să își unească destinele pentru totdeauna. Cununia civilă a avut loc joi, la Primăria Municipiului Botoşani, dar evenimentul a fost unul cu totul special deoarece mirii au ales să vină în faţa ofiţerului de stare civilă îmbrăcaţi în uniformă.

Din spirit de solidaritate și pentru a marca evenimentul așa cum se cuvine, și colegii lor au îmbrăcat ţinuta militară.

Cununie civilă inedită, simbol pentru centenarul Marii Uniri

Cei peste 120 de kilometri care i-au despărţit iniţial nu au contat pentru cei doi tineri. Nu a însemnat nimic nici măcar faptul că cei doi au trebuit să treacă de fiecare dată vama pentru a se vedea. Interesant este că între timp Mihaela Hăbăşescu a obţinut şi cetăţenia română, căsătoria lor ajungând să fie un simbol pentru centenarul Marii Uniri.

„Anul acesta, am mai oficiat o singură căsătorie în care soţii au fost din Botoşani şi respectiv Republica Moldova. În trecut, astfel de căsătorii erau mai frecvente, însă în ultimii ani foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova au obţinut cetăţenia română, iar din acest motiv nu mai putem vorbi de căsătorii cu cetăţeni străini”, a spus Constantin Gabur, şeful Serviciului de Stare Civilă şi Evidenţă a Populaţiei Botoşani, pentru Monitorul de Botoșani.

Nunta celor doi va avea loc tot la Botoşani, la un restaurant din centrul oraşului. La eveniment, sunt așteptate aproape 400 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×