Cum va fi vremea la iarnă. Directorul ANM a dezvăluit când vor apărea ninsorile

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 18:23
Cum va fi vremea la iarnă. Directorul ANM a dezvăluit când vor apărea ninsorile
ANM anunță o nouă iarnă aspră. Sursa foto: a1.ro

În ultima vreme, numeroși specialiști au avertizat că iarna 2019-2020 se anunță una dintre cele mai aspre din ultimii 30 de ani, în contextul unui vortex polar care va traversa țara noastră în următoarea perioadă. Directorul Administrației de Meteorologie vine, însă, cu precizări importante pe marginea acestui subiect.

Directorul ANM ne spune cum va fi vremea la iarnă

Într-un interviu acordat recent, Florinela Georgescu susține că trebuie să ne așteptăm la temepraturi specifice sezonului rece din țara noastră, unde „o iarnă nu înseamnă iarnă ușoară”. Prin urmare, vom avea parte de temperaturi scăzute și episoade cu ninsoare care se vor accentua în cea de-a doua parte a anotimpului.

La noi o iarnă normală înseamnă frig. În fiecare iarnă spun acest lucru. O iarnă normală la noi nu înseamnă iarnă uşoară. (…) E un tablou cu care începem să ne obişnuim, acela că iarna mai grea este în a doua parte a anotimpului. E posibil oricând de acum încolo să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună”, a explicat Florinela Georgescu pentru DC News.

NE pregătim de o nouă iarnă geroasă. Sursa foto: radiosfantugheorghe.ro
NE pregătim de o nouă iarnă geroasă. Sursa foto: radiosfantugheorghe.ro

Ninsorile vor apărea din 28 octombrie

De altfel, potrivit prognozei meteo din ultima parte a lunii octombrie, începând cu data de 28, vremea se va schimba radical. Temperaturile de până la 28 de grade Celsius, specifice mai degrabă zilelor de vară, vor lăsa locul frigului și episoadelor cu precipitații, iar în zonele joase vom avea parte de ceață și burniță, vizibilitatea urmând să fie redusă semnificativ.

În plus, în regiunile montane, valorile termice vor scădea sub pragul de îngheț, mai ales pe timpul nopții, favorizând astfel apariția ninsorilor. În ceea ce privește Europa, vortexul polar despre care amintesc numeroși specialiști va face ca mercurul din termometre să indice valori neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×