Cum va fi vremea în ziua alegerilor prezidenţiale! ANM a realizat prognoza meteo

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 10:32
Cum va fi vremea în ziua alegerilor prezidenţiale! ANM a realizat prognoza meteo
Ziua alegerilor aduce vreme ploioasă în toată țara. Sursa foto: mediafax.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru 10 noiembrie 2019, ziua alegerilor prezidențiale, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Din păcate, vremea se anunță mohorâtă, iar precipitațiile își vor face la rândul lor simțită prezența în cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea se anunță mohorâtă în ziua alegerilor

În ciuda ploilor care pot căpăta pe arii restrânse chiar și aspect torențial, mercurul din termometre va continua să indice valori neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm. Pe timpul zilei, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 7 și 21 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării. În sud-vest sunt semnalate precipitații de scurtă durată, care se vor extinde pe timpul nopții și în celelalte zone, după cum anunță meteorologii.

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Banat şi la munte, iar izolat vor apărea condiții de ceață. Sunt anunțate precipitații abundente și în nord-vestul teritoriului, unde valorile termice vor înregistra și unele scăderi, în comparație cu restul țării. Cu toate acestea, temperaturile se vor menține mult peste media climatologică specifică începutului de noiembrie.

Valul saharian a adus temperaturi record în țara noastră

Potrivit  stirileprotv.ro, valorile termice record din aceste zile sunt posibile ca urmare a unui val de aer venit tocmai din Africa. Mai concret, acesta traversează România și ne aduce un început de noiembrie cu vreme splendidă, spre bucuria patronilor de terase și gelaterii.

Nu este, însă pentru prima dată când țara noastră are parte de temperaturi record în timpul toamnei calendaristice. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, un astfel de episod a fost înregistrat și anul trecut, când prima parte a acestei luni a adus valori termice specifice mai degrabă zilelor de vară, în special în regiunile vestice. Iarna se apropie cu pași repezi, astfel că de săptămâna viitoare  trebuie să ne așteptăm la o răcire semnificativă în cea mai mare parte a teritoriului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×