Cum va fi vremea în weekend. ANM anunță vreme instabilă la sfârșit de săptămână

Bogdan Solomon   
în Prognoza meteo
25/07/2019, 18:56
Cum va fi vremea în weekend. ANM anunță vreme instabilă la sfârșit de săptămână
Weekend-ul 26-28 iulie aduce vreme ploioasă în cea mai mare parte a țării. Sursa foto: a1.ro

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână, iar veștile nu sunt tocmai bune. Vremea reprezintă principalul inamic al celor care și-au propus să se bucure de un weekend liniștit pe litoralul românesc.

Vremea se anunță instabilă în acest weekend

Instabilitatea este cuvântul de ordine pentru intervalul 26-28 iulie 2019. Începând cu ziua de vineri, în Muntenia, Dobrogea, dar și în partea de vest a țării, cerul se anunță variabil, norii făcându-și apariția trecător. În Capitală, mercurul din termometre va indica valoarea maximă de 32 de grade Celsius, în Constanța vor fi 28 de grade, cele mai mari temperaturi urmând să fie înregistrate în Arad, acestea putând ajunge până la 33 de grade Celsius.

În plus, în Cluj Napoca va ploua pe toată durata zilei, maxima atingând pragul de doar 28 de grade Celsius. Pe de altă parte, în estul țării, precum și în partea de sud a Moldovei, vremea va fi mult mai prietenoasă vineri, cu temperaturi de până la 30 de grade în Iași.

În weekend vom avea parte de noi reprize de ploaie. Sursa foto: a1.ro
În weekend vom avea parte de noi reprize de ploaie. Sursa foto: a1.ro

Sâmbătă și duminică vom avea parte de furtuni

Prima zi de weekend aduce ploi în cea mai mare parte a țării, cu frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei fiind singurele regiuni în care precipitațiile își vor face simțită prezența doar izolat. Vin, însă, vești ceva mai bune dinspre Capitală, unde maximele zilei se vor situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius. Pe litoral, cerul se va menține variabil, mercurul din termometre urmând să indice o maximă de doar 28 de grade.

Vremea va continua să fie instabilă și sâmbătă, când ANM anunță că ploile își vor pierde din intensitate, cu precădere în centrul și vestul țării, dar se vor răspândi toată Muntenia, și, pe arii restrânse în Capitală. Furtuni vor mai fi semnalate doar în Râmnicu Vâlcea și Craiova, unde maximele nu vor depăși valoarea de 30 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×