Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria! Prognoza pentru munte și litoral!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 19:23
Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria! Prognoza pentru munte și litoral!
Vremea in minivacanta de Sfanta Maria se anunta calduroasa!

Am aflat cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria! Veștile sunt foarte bune! Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna 13-19 august, valabilă în mai multe regiuni din ţară. Astfel, aflăm că bugetarii se vor bucura de o vreme bună în minivacanța de Sfânta Maria, în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile vor fi chiar mai ridicate decât de obicei, în această săptămână.

Ploile își vor face totuși apariția, dar pe arii răzlețe, iar în minivacanța de Sfanta Maria vremea va fi excelentă pentru concediu. Data de 15 august este zi liberă, iar autoritățile au mai adăugat două zile, 16 și 17 august, adică joi și vineri. Astfel, de miercuri, bugetarii intră în minivacanță de Sfânta Maria.

Miercuri începe minivacanța de Sfânta Maria

Potrivit ANM, vremea va fi în general frumosă toată săptămâna, dar călduroasă la amiază în mare parte din ţară. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade Celsius.

Prima zi din minivacanța de Sfânta Maria, miercuri, 15 august, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 – 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

Vremea in minivacanta de Sfanta Maria

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 – 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria în Constanța

În Dobrogea, Constanța și pe litoral, vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar şi în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 – 31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 şi 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28 – 29 de grade.

Vremea in Constanta in weekend

Minimele nocturne în Constanta vor scădea uşor şi treptat, de la 20 – 21 de grade, la începutul intervalului, spre 17 – 19 grade, între 9 şi 14 august, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă,, anunță prognoza meteo.

Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria, la munte

La munte, temperatura aerului, atât cea diurnă, cât şi cea nocturnă, nu va avea variaţii semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 şi 13 grade. Pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte și cu totul izolat în rest, vor fi averse și descărcări electrice, după cum precizează prognoza meteorologică valabilă în minivacanța de Sfânta Maria!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×