Cum va fi vremea în luna septembrie. Meteorologii sunt surprinși

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/08/2018, 10:55
Cum va fi vremea în luna septembrie. Meteorologii sunt surprinși
Vremea in luna septembrie va fi una caniculara

Meteorologii au dezvăluit cum va fi vremea în luna septembrie! Astfel aflăm că vara aceasta capricioasă se va prelungi, practic, și în luna septembrie! Prima lună de toamnă va debuta cu temperaturi de nu mai puțin de 30 de grade Celsius!

Luna septembrie 2018 va avea vreme caniculară, cu precipitații reduse, secetoasă, exact ca-ntr-o lună obișnuită de vară. În nord și-n centru vor fi temperaturi normale, caracteristice unei luni de septembrie, iar în restul țării va fi mult mai cald. Precipitațiile vor continua să fie deficitare în sud, est, vest.

Și meteorologii au rămas surprinși de vremea din luna septembrie

Centrul European de Prognoză a emis o tendință de abatere a temperaturii medii a aerului și a cantităților medii de precipitații față de mediile multianuale. Din acele date, tentința ar fi ca în luna septembrie, temperatura medie lunară a aerului să aibă valori mai ridicate decât media multianuală, în special în sud-est, sudul și vestul țării. Catitățile totale de precipitații vor fi deficitare, exceptând zonele nordice și centrale, unde local vor fi apropiate de norma climatologică. Pentru România, media multianuală, adică medierea temperaturilor din timpul nopții cu cele din timpul zilei este de 14,8 grade, iar cantitatea medie de precipitații, la nivel național este de 55 de litri pe metrul pătrat”, a declarat pentru Mediafax, meteorologul Adrian Boeriu.

Vremea în luna septembrie aduce temperaturi de 33-34 de grade și vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării, chiar din prima zi! ”Pentru data de 1 septembrie vom avea o vreme călduroasă în vestul, sudul și local în centrul țării, cer mai mult senin, iar tempraturile maxime vor oscila între 24 și 33 de grade. Pentru ziua de 2 septembie, vom avea o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu maxime între 27 și 34 de grade. Va fi un oarecare grad al instabilității ridicate a vremii în vestul, nord-vestul și centrul țării, unde local, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În rest, se va menține aceeași vreme frumoasă cu cer variabil înspre senin. Pentru 3 septembrie, se va menține vremea călduroasă în estul și sud-estul țării, unde cerul va fi variabil, iar în restul țării, ne așteptăm la averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât ziua precedentă”, a explicat meteorologul.

Pentru cei care nu au ajuns vara aceasta pe litoral, prognoza meteo pentru luna septembrie le dă o șansă bună de vacanță! La mare va fi o vreme frumoasă, cer mai mult senin, temperatura aerului va fi între 27 și 29 de grade, iar în apă mării între 22 și 24 de grade, fără șanse de ploaie. Așadar, concediul poate continua!

Vară capricioasă, cu sute de atenționări de vreme rea

Vremea din luna iunie a fost cea mai ploiasă în România din ultimii 60 de ani. Nu mai puţin de 1.026 de atenţionări nowcasting cod galben de furtună, 255 atenţionări nowcasting cod portocaliu de furtună şi o atenţionare nowcasting cod roşu de furtună.

Vremea în luna iulie a avut la activ 547 de atenţionări cod galben de furtuni şi 146 de atenţionări cod portocaliu. Chiar la această oră e în vigoare o atenţionare cod galben de ploi abundente pentru mare parte a ţării şi una de cod portocaliu care vizează judeţele Tulcea şi Constanţa, până miercuri seară la 21:00.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×