Cum trebuie să arate masa de Revelion! Dacă ai asta pe masă, vei avea bleşug în 2020

Dan Suta   
în Stiri mondene
31/12/2019, 08:46
Cum trebuie să arate masa de Revelion! Dacă ai asta pe masă, vei avea bleşug în 2020
De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească anumite alimente. Sursa foto: pixabay.com

Se spune că pentru a avea belșug în anul 2020, masa de Revelion trebuie să arate într-un anumit fel, adică nu trebuie să lipsească anumite preparate culinare de pe ea.

Masa de Revelion trebuie să fie încărcată cu pește și alte preparate specifice

Există o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții legate de ce e bine să mâncăm în seara de Revelion și ce ar trebui să evităm.

Peștele este cel care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Orice tip de pește simbolizează bunăstarea, belșugul, și dacă e să o luăm altfel, acest aliment este bun pentru sănătatea noastră căci are grăsimi benefice, recomandat pentru cei care au probleme cu colesterolul.

Crenguțele de brad, strugurii și bănuții, alte elemente obligatorii în noaptea trecerii dintre ani

Dincolo de pește sau carnea de curcan, o altă variantă sănătoasă plus că și această pasăre este asociată cu bunăstarea, pe masa de Revelion trebuie să mai avem și o crenguță de brad.

Crenguțele de brad semnifică veșnicia, tinerețea. Cei care le țin pe masă, lângă tacâmuri, vor fi sănătoși și viguroși în tot anul următor.

Un lucru foarte interesant, potrivit datinilor, este că nu e bine să ținem pe masă strugurii, chiar dacă se spune că trebuie consumați bob cu bob când se face ora 12 noaptea.

Boabele de struguri simbolizează lacrimile, fapt pentru care nu au ce căuta pe masă în seara aceasta.

De Revelion, românii consumă tot felul de bucate. Masa este încărcată cu aperitive, iar în acest moment special al anului nu lipsesc nici vinul sau șampania, precum nici prăjiturile.

Una dintre cele mai gustoase preparate dulci este prăjitura Revelionica, o prăjitură cu vanilie, cocos și cacao care se prepară foarte ușor, în doar 15 minute fără prea multă coacere. Vezi rețeta prăjiturii aici.

Pe lângă superstițiile legate de ce avem voie să mâncăm sau nu, se spune că în noaptea dintre ani este bine să avem bani în buzunar pentru ca tot anul 2020 să fie roditor din punct de vedere financiar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×