Cum scapi de riduri, celulită şi mahmureală cu leacuri săseşti

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 19:14
Cum scapi de riduri, celulită şi mahmureală cu leacuri săseşti

Chiar dacă mulţi saşi au plecat din Transilvania, cei rămaşi încă păstrează tradiţiile din vremuri străvechi şi le dau mai departe copiilor. Mare preţ se pune chiar pe leacurile pe care săsoaicele se bazau pentru a-şi înzdrăveni micuţii sau pentru a se păstra frumoase. Iată câteva dintre secretele lor.

Entorsele se tratează cu o cataplasmă cu ardei iute făcută astfel: se dă în clocot un sfert de cană de oţet şi se adaugă ardeiul iute. Se pasează, pentru a se obţine o pastă. Înainte de a o folosi, se aplică pe piele ulei de măsline. Pasta de ardei se pune pe un pansament şi se aşază apoi pe zonă afectată, unde se ţine timp de două ore.

Circulaţia deficitară se remediază cu apă rece ca gheaţa; se toarnă cu un ibric de la coapse în jos (sau se foloseşte duşul).

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

AI ŞTIUT? CÎT TREBUIE SĂ DUREZE O PARTIDĂ DE SEX! MEDICII AU DECIS!

Durerile de burtă ale copiilor trec cu o compresă caldă cu museţel, care se acoperă cu un prosop gros sau cu o pătură şi se lasă 15 minute. În acest timp, copilului i se dă să bea ceai de muşeţel.

Durerile de gât dispar cu comprese reci cu brânză de vaci stropită cu oţet. Se leagă cu un fular şi se ţine peste noapte. În plus, se bea ceai de pătlagină, cu înghiţituri mici. Tot pentru durerile de gât săsoaicele foloseau în trecut ceaiul de salvie, pentru guturai – apa sărată trasă pe nas, pentru tuse, un ceai de ceapă îndulcit cu miere, iar pentru căile respiratorii inflamate, baie fierbinte cu flori de fân. Florile de soc şi ceaiul de tei provoacă şi ele transpiraţii şi întăresc imunitatea.

ULTIMA ORĂ! OANA ROMAN, DE URGENŢĂ LA SPITAL! MEDICII AU INTERVENIT IMEDIAT! FOTO CU VEDETA!

Iată o reţetă de ceai pentru răceli: se amestecă 20 g de măceşe cu 14 g de flori de soc, 14 g de muşeţel, 14 g de flori de tei, 11 frunze de mur, 10 g de scoarţă de salvie şi 5 g de hibiscus. Se face o infuzie din două linguri de plante şi un sfert de litru de apă şi se lasă cam 10 minute. Aceste plante sunt calmante, expectorante şi imuno-stimulatoare.

Mâncărimea din locul unde te-a înţepat albina sau viespea dispare dacă aplici o ceapă tăiată în două.

Sunătoarea alungă tristeţea, aşa că este un leac bun pentru depresie. Se bea, de 2-3 ori pe zi, câte o ceaşcă de ceai de sunătoare. Această plantă blochează receptorii din creier responsabili pentru stările depresive şi stimulează hormonii fericirii.

IMAGINI BOMBĂ CU ILINCA VANDICI! GALERIE FOTO DE LA PLAJĂ! E DEMENŢIALĂ!

Pentru bătături se pune o felie de ceapă şi se lasă peste noapte, apoi se ţin picioarele în apă caldă şi se unge locul cu alifie de gălbenele.

Orice mahmureală trece cu un mic dejun compus din scrumbie afumată şi zeamă de varză acră sau zer. Magneziul din aceste alimente are rolul de a stabiliza celulele afectate de consumul de alcool.

Pentru a scăpa de celulită folosiţi un ceai de pătrunjel – o lingură de pătrunjel la o cană de apă fierbinte. Se bea zilnic o ceaşcă din acest ceai, care, fiind diuretic, ajută la eliminarea reziduurilor, reducând aspectul de coajă de portocală. Nu se recomandă femeilor gravide şi bolnavilor de rinichi.

Ridurile sunt atenuate cu măşti preparate dintr-un gălbenuş, două linguri de ulei din germeni de grâu şi un bob de drojdie. Se întinde pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze 30 de minute, după care se clăteşte cu multă apă.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×