Pericolul la care îţi supui familia zilnic! Maşina de spălat te poate îmbolnăvi grav

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/11/2017, 16:52
Pericolul la care îţi supui familia zilnic! Maşina de spălat te poate îmbolnăvi grav

Maşina de spălat rufe, o invenţie fantastică, care a uşurat semnificativ munca gospodinelor din toată lumea te poate însă îmbolnăvi grav. Mucegaiul se poate dezvolta în maşina de spălat şi nu e întotdeauna vizibil. Asta înseamnă că nu se poate curăţa în mod corect.

Mucegaiul din maşina de spălat se poate impregna în haine şi poate cauza o mulţime de boli. Punctele mici şi negre de pe haine şi de pe maşina de spălat ar trebui să te alarmeze, să-ti ridice un semn de întrebare şi să te facă să apelezi chiar şi la un profesionist.

Cum să cureţi maşina de spălat de mucegai cu oţet

Pentru a scăpa de mucegai, poţi folosi o sticlă de oţet alb, dar şi un înălbitor de rufe. În primul rând, reţine: să nu foloseşti niciodată aceste două ingrediente împreună, deoarece acestea sunt incredibil de toxice şi sunt otrăvitoare. Vei folosi mai întâi un ingredient, apoi pe celălalt pentru al doilea ciclu de curăţare a maşinii de spălat.

Începe prin a amesteca înălbitorul de rufe cu o cantitate echivalentă de apă caldă, apoi şterge toate zonele accesibile cu o cârpă îmbibată în acest amestec puternic – şterge inclusiv sub partea de cauciuc unde se închide uşa de la maşina de spălat.

Pentru zonele greu frecat, pur şi simplu lasă să acţioneze prosopul înmuiat în soluţie chiar pe partea de sus, timp de 30 de minute, astfel încât înălbitorul să poată distruge orice urmă de mucegai. Odată ce ai terminat curăţatul maşinii de spălat şi după ce ai frecat toate părţile care te interesau, porneşte-o şi alege un ciclu de spălare cu cea mai mare temperatură, fără să pui haine în cuvă, pentru a clăti maşina în urma folosirii înălbitorului.

Pentru al doilea ciclu de spălare, adaugă în interiorul maşinii cei 530 mililitri de oţet alb şi lasă maşina setată la cea mai înaltă temperatură posibilă. Acum maşina ta de spălat ar trebui să fie curată, funcţională şi fără urme de mucegai. Iar procedura de curăţare nu te costă nimic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×