Cum să PĂCĂLEŞTI aparatul etilotest şi pe poliţist dacă ai urcat BĂUT la volan

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
12/09/2015, 18:21
Cum să PĂCĂLEŞTI aparatul etilotest şi pe poliţist dacă ai urcat BĂUT la volan

„Am mâncat o salată cu prea mult oţet” sau „E de la nişte mere verzi” sunt doar două dintre cele mai folosite scuze pe care le invocă şoferii prinşi băuţi la volan. Iată cât de adevărate sunt aceste mituri pe care unii chiar le cred şi le folosesc pentru a scăpa de amendă sau de suspendarea permisului.

Poliţiştii Serviciului Rutier se confruntă zi de zi cu o mulţime de şoferi care se urcă la volan, după ce au consumat un păhărel de „ceva”, suficient, cred ei, cât să nu le scoată la iveală o alcoolemie ridicată în cazul unui control, scrie cugetliber.ro. Pentru orice eventualitate, în cazul în care aparatul Dragger indică o alcoolemie ridicată, cei mai mulţi dintre ei vin cu explicaţii ce, în timp, au ajuns la rang de mit.

Dezvăluiri HALUCINANTE din relaţia unui CUPLU CELEBRU al României! INSELATA după cununia civilă, a vrut SA ANULEZE nunta! 

„Legenda” lui Gheorghiu

Un exemplu recent, în care o astfel de legendă a fost folosită drept explicaţie pentru existenţa alcoolului în organism, este cel al cântăreţului de muzică uşoară Gheorghe Gheorghiu. Weekend-ul trecut, artistul a fost prins în trafic, conducând în stare de ebrietate. În urma verificării făcute cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că Gheorghiu avea o alcoolemie de 0,16 la mie. Explicaţia lui a fost aceea că a mâncat o salată înainte de a se urca la volan.

ĂSTA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi

Este totuşi posibil ca oţetul dintr-o salată să indice existenţa unei cantităţi de alcool în aerul respirat? Bineînţeles că nu. „Gradele din oţet, indiferent de care este acesta, sunt acetice, nu alcoolice. Dacă cineva consumă prea mult oţet, cel mai probabil, se va alege cu un ulcer, nicidecum cu o stare de ebrietate”, a explicat comisarul-şef Gabriela Iacob, şeful Biroului Rutier Mangalia şi cea care a coordonat controlul în urma căruia a fost prins Gheorghe Gheorghiu. Explicaţia este simplă: oţetul nu este un alcool, ci un acid provenit din fermentaţia alcoolului.

Te crezi un şofer bun? 75% dintre cei care se uită la imaginea asta greşesc răspunsul! Tu ştii cine intră în intersecţie?

Mere verzi şi gogonele murate

Nici dacă ar fi încercat explicaţia cu mâncatul merelor verzi, şoferul n-ar fi reuşit să convingă pe cineva că nu a băut înainte de a se urca la volan. Mitul este acela că, după ce au fost consumate, merele verzi pot avea un efect de fermentaţie în stomac, ceea ce poate cauza existenţa alcoolului în organism. „Merele verzi nu se fac ţuică în organism şi nici alte fructe. Nu suntem alambicuri”, a mai spus Gabriela Iacob.

FOTOGRAFIATĂ pe ascuns cînd SE DEZBRACA la baie! Ce a făcut această femeie cînd a observat camera. Imaginile urmărite de milioane de oameni

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care au băut, dar susţin că au mâncat gogonele murate sau castraveţi muraţi. „Oţetul dintr-o salată, merele verzi sau murăturile nu au absolut nicio relevanţă la o testare cu etilotestul sau la o analiză de sânge. Alcoolemia depistată provine strict din alcoolul pur consumat”, a explicat şi medicul legist Mihai Onciu, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×