Greşeala pe care o facem cu toţii atunci când gătim fasole!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
07/12/2017, 15:15
Greşeala pe care o facem cu toţii atunci când gătim fasole!

Românii adoră fasolea! Cu ciolan, cu cârnaţi, de Ziua Naţională, ori în zilele de post, românii o consumă cu drag din cele mai vechi timpuri. Rezultatele sunt însă unele tulburătoare pentru unii dintre noi, mai ales dacă nu ştim exact cum ar trebui gătită pentru a nu avea urmări pentru starea de sănătate.

Fasolea face parte din familia leguminoaselor, alături de năut, linte, soia. Acestea sunt bogate în minerale, în special fier, magneziu şi zinc. Acestea conţin însă şi acid fitic, o substanţă care inhibă absorbţia mineralelor. De regulă, atunci când gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduţă peste noapte. Totuşi, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat.

Cum să găteşti fasolea pentru a nu avea probleme de sănătate! Trebuie să stea 18 ore în apă!

Pentru a nu cauza probleme, fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conţinutul de acid fitic şi, în consecinţă, de a creşte absorbţia mineralelor, potrivit avantaje.ro.

Studiile făcute până în prezent susţin că absorbţia mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă creşte între 50 şi 100%. Ideal este ca fasolea să stea la înmuiat aproximativ 18 ore, într-o încăpere călduroasă. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×