Cum să câștigi la loto. Sfaturi de la matematicieni

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/08/2018, 10:22
Cum să câștigi la loto. Sfaturi de la matematicieni
Cum sa castigi la loto

Cu toții ne-am întrebat cum să câștigi la loto, dar și ce am face cu milioanele de la loto 6 din 49! Unii și-ar cumpăra pe loc mașina la care visează, vila cu piscină pe care o vede în filme sau pe la vecini, ori ar călători prin toată lumea. Alții și-ar ajuta și semenii aflați în nevoie. Pentru asta, însă, este nevoie de ceva noroc. Matematicienii spun însă că norocul și-l face omul cu mâna lui, fiind aproape siguri că îți poți mări considerabil șansele de câștig cu ajutorul matematicii.

Cum să câștigi la loto – care este secretul

Renato Gianella, un matematician brazilian, spune că putem afla numerele câştigătoare dacă urmăm acelaşi model prezis de Legea Numerelor Mari. Studiul lui se numeşte „Geometria Norocului: Numerele de la loto urmează un model predictibil” şi demonstrează că unele combinaţii de numere au mai multe şanse să fie extrase.

Matematicianul a realizat un site care foloseşte un model pe bază de culori, ca să arate combinaţiile de numere mai probabile. Cercetarea lui se bazează pe extrageri anterioare din 20 de ţări diferite, din întreaga lume. Gianella spune că modelul lui este aplicabil pentru orice loterie, din orice ţară. El consideră că loteria nu are legătură cu norocul, ci cu Legea Numerelor Mari şi cu teoria probabilităţilor. Utilizatorii care intră pe site-ul lui Gianella trebuie însă să aibă cunoştinţe foarte bune de matematică pentru a putea înţelege cum funcţionează algoritmul propus de el. Metoda lui se bazează pe extragerile anterioare de la loterii şi pe modelele de combinaţii de numere care reies din acestea.

Culorile prezintă toate combinaţiile posibile de numere, conform regulii lui Pascal. Matematicianul brazilian a redus însă numărul acestora la doar 210 combinaţii. Matematicianul susține că este indicat să alegem numere cât mai diferite, marcate cu culori diferite, şansele crescând astfel la 2,6403%, deoarece există 324.000 de combinaţii posibile.

Ce șanse sunt să câștigi la Loto 6 din 49

Dacă un jucător va opta pentru o variantă simplă, are o şansă la 13.983.816 să câștige marele premiu. Vorbind din punct de vedere probabilistic, este o probabilitate de 0.00000007%. Pentru a face o comparație, trebuie spus că cel ce călătorește cu avionul are o şansă la 20.000 să se prăbușească, iar pentru cei ce preferă transportul rutier, este o șansă la 5000 să sfârșească într-un accident de circulație.

Combinatii si numere frecvente la Loto 6 din 49

Există cărţi scrise de matematicieni sau chiar de câştigători în repetate rânduri la jocurile de loto, în care sunt propuse strategii diverse. Ai la dispoziţie de asemenea – atât în mediul online cât şi în cel offline – statistici şi studii referitoare la frecvenţa de apariţie a numerelor la extrageri, de-a lungul timpului.
În momentul în care alegi un set de numere pe care să le joci pe un bilet, ajută-te şi de aceste statistici. Un jucător american (care a câştigat de 4 ori premiul cel mare la aceeaşi loterie) spunea că o strategie poate fi şi urmărirea numerelor cu cea mai scăzută frecvenţă de apariţie, sau jucarea numerelor care nu au fost extrase niciodată într-o anume combinaţie. Alege astfel numere pereche care au fost extrase frecvent sau triplete, ori mergi pe varianta celor care au fost extrase cel mai rar – indiferent de decizia luată, odată ce ai ales o combinaţie de numere ajutându-te şi de unelte loto, şansele de câştig îţi cresc.

Se poate observa că anumite șiruri de numere nu aduc de regulă decât câștiguri de 3 numere din 6. În aceste șiruri putem investi sume uriașe fără a obține mai nimic (exemplu: 43, 33, 36, 29, 12, 41). Un alt gen de șiruri de numere sunt cele care, oarecum periodic, aduc câștiguri 3 din 6 și 4 din 6 numere extrase (exemplu: 17, 33, 36, 29, 12, 41). Cele mai incitante șiruri sunt cele ce aduc periodic câștiguri de 5 din 6 si 6 din 6. Un astfel de șir, 5 din 6 numere: 6, 4, 48, 12, 29, 33, a adus în ultimii ani de două ori cîștigul 5 din 6 numere și 25 de câștiguri 3 din 6 numere extrase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×