Cum să bei whisky ca un adevărat cunoscător de băuturi fine

Filon Stan   
în Hotnews
07/11/2017, 20:15
Cum să bei whisky ca un adevărat cunoscător de băuturi fine

Se pare că nici băutul de whisky nu mai e ce-a fost odată. Trebuie să ştii să-l bei, să nu pari un începător în faţa prietenilor, mai ales la vreo întâlnire de afaceri. Cu toţii avem în cap modelul JR Ewing, din serialul Dallas, care încheia toate afacerile lui de milioane de dolari la un pahar de whisky .

Începe prin a alege un produs de calitate, maturat cel puţin 3 ani. Dacă tot te uiţi pe etichetă pentru a vedea ce vârstă are whisky-ul vei observa că mai este o precizare: single malt sau blends. Dacă vrei ca băutura să provină de la o singură distilerie atunci alege single malt. Dacă îţi plac combinaţiile de arome, atunci blended este pentru tine.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cum să bei whisky ca un adevărat cunoscător

După ce ai ales sticla de whisky potrivită pentru tine şi ai şi compania potrivită pentru a o consuma, trebuie să ştii şi cum să-l bei.

Cum se toarnă whisky

Când vine vorba despre whisky, paharele sunt foarte importante. Poţi alege pahare în formă de lalea. Acestea sunt perfecte dacă îţi place să bei cu înghiţituri mici, să simţi toate aromele. Specialiştii spun că acest tip de pahar, prin forma pe care o are, ajută ca toate miresmele băuturii să se concentreze într-un singur loc.

Diluează-l

Experţii recomandă ca în fiecare pahar de whisky să pui câteva picături de apă pentru a ajuta aromele să iasă la suprafaţă. Dacă ai norocul să o sticlă cu licoare maturată câţiva ani buni, atunci indicat este să pui o linguriţă sau chiar două de apă pentru a te bucura pe deplin de băutura ta preferată.

Pune gheaţă

Gheaţa este o opţiune personală. Unora le place să bea whisky rece, altora la temperatura camerei. Oricum, gheaţa face acelaşi lucru ca apa, ajută la diluarea băuturii şi la intensificarea aromelor.

Amestecă-l cu alte băuturi

Deşi unii ar spune că este un sacrilegiu, se pare că este perfect în regulă să amesteci whisky cu băutură carbogazoasă la fel cum poate şi pus într-un cocktaicl cu grapefrut sau vermut şi portocale. Până la urmă, îl poţi bea în ce combinaţii vrei tu.

Închide ×