Tot ce trebuie să ştii când îţi cumperi o baterie auto nouă!

Filon Stan   
în Hotnews
07/10/2017, 00:05
Tot ce trebuie să ştii când îţi cumperi o baterie auto nouă!

Nu contează că trebuie să ajungi urgent la serviciu, sau că trebuie să duci copilul la şcoală, ori, mai grav, trebuie să ajungi la spital. Când e să moară bateria, moare. Nu ai ce-i face. De multe ori ori răsuflăm uşuraţi când auzim verdictul mecanicului „a murit bateria”, deşi nu are un cost de neglijat.

Mulţi dintre noi am încercat să o resuscităm cu cabluri auto sau chiar cu un redresor. Nu facem decât să ne minţim frumos. Asta se întamplă din două motive. Primul ar fi că bateria auto nu a fost întreţinută corect, iar cel de-al doilea motiv ar fi că nu se face contact perfect (situatie frecventă mai ales în timpul iernii). Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cum sa alegi bateria auto ideală pentru maşina ta

Că tot vine sezonul rece, anul acesta este timpul să fii pregatit. Îţi oferim câteva informaţii preţioase despre alegerea şi montajul bateriei, astfel încât să nu mai treci prin situaţii neplăcute, precum şi câteva sfaturi ce te vor ajuta să prelungeşti durata de viaţă a acesteia.

Capacitatea bateriei auto este foarte importantă. De regula, bateria auto potrivită se alege în concordanţă cu manualul automobilului. Capacitatea acumulatorului se măsoară în Ah/ora, iar modelele mai nou au trecute pe etichetă şi informaţii legate de capacitatea de stocare a electricităţii. Dacă eşti şoferul care nu poate conduce fără radioul pornit sau climatizarea, îţi recomandăm să îţi achizitionezi o baterie de maşină cu o capacitate mai mare – nu mai mult de 30%.

Garanţia este foarte importantă. Aceasta include date tehnice cu privire la modelul ales, precum şi informaţii legate de montaj, întreţinere, ciclul de încărcare/descărcare şi situaţiile în care garanţia nu acoperă daunele aduse maşinii. Ca montajul bateriei auto sa fie cat mai bun, îţi recomandăm să mergi la un centru specializat. La modelele noi de autoturisme va trebui inserat un cod pe care îl găseşti în manualul autoturismului pentru ca radioul şi computerul de bord să funcţioneze.

Sursă: b1tv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×