Cum răspunde Loteria Română după scandalul iscat din cauza Tragerilor Loto Speciale de Anul Nou

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
04/01/2019, 18:42
Cum răspunde Loteria Română după scandalul iscat din cauza Tragerilor Loto Speciale de Anul Nou
După scandalul legat de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou, care a înfuriat românii, Loteria Română a răspuns

După scandalul legat de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou, care a înfuriat românii, Loteria Română a răspuns. Mai exact, după o simplă tragere, organizată pe 31 decembrie 2018, pentru care Loteria a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker si Loto 5/40, mulți cetățeni s-au simțit păcăliți. Motivul supărării oamenilor a constat în dublarea prețului unui bilet pentru o simplă tragere.

Astfel, jucătorii au decis să dea agenția în judecată. După acest moment, Loteria Română a postat pe pagina oficală de Facebook toate amănuntele legate de această tragere, cu explicațiile de rigoare. ”Referitor la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou care au generat o serie de numulțumiri și neclarități în rândul jucătorilor, Loteria Română face următoarele precizări: În data de 31 decembrie 2018, Loteria Română a organizat Tragerile Loro Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40, după cum urmează:

Loteria Română răsounde după scandalul iscat din cauza Tragerilor Loto Speciale de Anul Nou

Loto 6/49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/40: 50.000 de lei. Prețul/varianta în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obișnuite, din rațiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câștiguri mai atractive și, implicit, premii mai atractive. Loteria Română a promovat aceste trageri în afențiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presă atât în data de 24 decembrie 2018, cât și în data de 28 decembrie 2018, cât și prin postarea de informații relevante pe pagina proprie de Facebook și pe site.

Cum răspunde Loteria Română după scandalul iscat din cauza Tragerilor Loto Speciale de Anul Nou
Mulți cetățeni s-au simțit păcăliți după Tragerile Speciale de Anul Nou

Totodată, printr-o circulată internă transmisă în data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru județene au fost informate cu privire la modalitatea de organizarre a Tragerilor Loto Speciale de Crăciun și Anul Nou, fiind menționate toate informațiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv în ceea ce privește suplimetările fondului de câștig și prețul variantelor de joc. De asemenea, în agențiile loto au existat atât afișe, cât și anunțuri privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou.

”Precizăm că s-a produs o eroare”

În ceea ce privește informarea cu privire la Tragerile Speciale de Anul Nou din revista ”Loto-Prono”, precizăm că în ultimul număr din anul 2018, la rebrica dedicată acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta nu a fost remanierată în scurt timp, prin corectarea ediției online și prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor.

Cum răspunde Loteria Română după scandalul iscat din cauza Tragerilor Loto Speciale de Anul Nou
Jucătorii au decis să dea agenția în judecată

Manționăm faptul că, în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Administrare a Jocurilor Loro, Loteria Română a decis ca majoritatea prețurilor și modalitatea de desfășurare a extragerilor în vederea suplimentării cu sume importante a fondului de câștiguri. Totodată, precizăm că prețul variantelor s-a reflectat în fondurile de câștiguri ale fiecărui joc și implicit în valoarea premiilor. Astfel, pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost în joc un fond total de câștiguri de peste 17,2 milioanne de ei(aproximativ 3,7 milioane de euro) și s-au înregistrat peste 47.400 de câștiguri în valoare de totală de peste 3,9 milioane lei, raporturi de peste 13 milioane de lei rămânănd în joc pentru extragerile care se vor organiza în data de 06.04.2019, ce vor oferi șanse de câștig participanților”, a transmis Loteria Română.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×