Cum puteţi trata bolile gingiilor în doar o săptămână

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2018, 00:06
Cum puteţi trata bolile gingiilor în doar o săptămână GALERIE FOTO

Parodontita agresivă apare la persoanele cu boli ale gingiilor, dar care par a fi sănătoase sau cel puţin nu au nicio altă boală pe care medicina convenţională a considerat-o cauză de parodontită. Parodontita cronică include inflamaţia ţesuturilor de susţinere a dinţilor, mergând până la pierderea dinţilor. Parodontita necrotizantă este o infecţie gravă în ţesuturile gingivale, în ligamentele parodontale şi în oase.

Practici pe termen lung

În toate celelalte cazuri de boli ale gingiilor, acestea pot fi vindecate într-o săptămână, chiar în câteva zile. Fiind o boală care cauzează parodontoză, afecţiunea în sine trebuie să fie remediată pentru a repara gingiile, iar gura trebuie să fie adusă la un nivel mult mai ridicat de sănătate, utilizând următoarele practici, indiferent de celelalte boli cronice de sănătate. Pentru orice persoană care a suferit o obturare a canalelor radiculare sau care are plombe de metal, următoarele proceduri trebuie urmate pe termen nelimitat.

Dinţii pot fi mai sănătoşi dacă se aplică aceleaşi reguli

Atât timp cât dinţii sunt acolo şi nu sunt complet plini de material de umplutură, există speranţă pentru ei, chiar şi pentru cei cu smalţul epuizat.

Pierderea smalţului începe cu dietă

Mâncărurile acide conduc la deteriorarea dinţilor, inclusiv la pierderea smalţului, practic, a elementului de apărare a dinţilor. O nutriţie corectă vă poate repara gingiile, restul corpului rămânând sănătos. Legumele organice, proaspete, sunt cea mai importantă parte a dietei. Fructele sunt un al doilea factor la fel de important. Orice alt tip de alimente vine în completare pe locul trei.

Eliminaţi alimentele rafinate, prelucrate

Zahărul rafinat, lichidele acidulate sunt atât de nocive, încât extrag literalmente mineralele şi vitaminele din dinţi şi din gingii.

Fumatul introduce o concentraţie foarte mare de radicali liberi şi de carbon în gură, provocând reacţii chimice, care vor avea ca efect deteriorarea celulelor şi epuizarea stratului de vitamine şi de minerale din gură.

Mestecaţi usturoi

E neplăcut, însă merită pentru o sănătate a gurii de invidiat. Consumaţi usturoi regulat fie simplu, fie în salate, secretul constând în mestecarea lui cu gura deschisă, iar respiraţia să se facă tot pe gură.

Orice infecţie pe care o aveţi în gură se regăseşte şi în intestine şi, de asemenea, se prelinge în fluxul sangvin. Aşa că vindecaţi-vă bolile interne ca să aveţi o sănătate bună a cavităţii bucale.

Încercaţi ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos vă ajută să eliminaţi microbii care se acumulează în cavitatea bucală, dar şi în organism. Dimineaţa clătiţi-vă gura cu acest ulei, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Folosiţi aţă dentară

Chiar şi atunci când aveţi gingiile inflamate, chiar dacă sângerează, folosirea aţei dentare nu face altceva decât să grăbească vindecarea. Ori de câte ori există infecţie, întâlnim aproape întotdeauna candida şi bacterii rele (ceea ce înseamnă că ne fac rău).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×