Cum poți să scapi de mirosul de țigară din mașină cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
30/08/2019, 18:20
Cum poți să scapi de mirosul de țigară din mașină cu ajutorul bicarbonatului de sodiu
Adio, miros de țigară cu ajutorul bicarbonatului de sodiu! Sursa foto: uk.motor1.com

Mirosul de țigară din mașină poate fi cea mai neplăcută senzație olfactivă cu care te poți confrunta, însă știai că poți scăpa de ea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu? Se întâmplă să fii șofer și să mergi la drum cu prietenii sau familia, iar printre persoanele pe care le transporți sigur se găsește vreun fumător.

Adio, miros de țigară! Varianta ieftină: bicarbonat de sodiu

Chiar dacă la tine în mașină nu se fumează, având în vedere că ești cu cei dragi, e greu să le refuzi acest drept. Chiar dacă mergi cu geamurile deschise, mirosul de tutun va persista în mașină ore sau zile bune, asta dacă nu o speli cum trebuie și nu o aerisești. Una din cele mai ieftine soluții să scapi de mirosul de țigară este utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Pentru a nu te mai confrunta cu mirosul de țigară, poți pune săculețe cu bicarbonat de sodiu în diferite părți ale mașinii pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute, nu doar cel de țigară. Apoi, un lucru eficient pe care îl poți face fără mare efort este să presari puțin bicarbonat de sodiu în scrumieră, dar și pe covorașe. De asemenea, poți pulveriza apă cu bicarbonat de sodiu pe geamuri, pe care e recomandat să le ștergi apoi cu o cârpă fină pentru a nu le zgâria.

miros țigară bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu, eficient pentru o serie de probleme de zi cu zi. Sursa foto: Pixabay

Zațul de cafea și merele, alte soluții eficiente pentru combaterea mirosurilor neplăcute din mașină

Tot pentru eliminarea mirosului de țigară din mașină poți folosi zaț de cafea sau jumătate de măr. Lasă un măr tăiat în două pe covorașe ori pe bancheta din spate după ce s-a fumat în mașină și mirosul va fi absorbit în totalitate. Poți folosi pentru a curăța banchetele din mașină ori alte părți și oțet în combinație cu o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Nu uita ca după ce ai curățat bine mocheta, banchetele și preșurile din mașină să aerisești spațiul. Un alt truc știut de mulți șoferi este lăsarea unei pungi cu cărbuni în mașină timp de câteva zile. După o perioadă, vei observa că aerul devine mai proaspăt. Cărbunele are capacitatea de a absorbi mirosurile puternice, indiferent de proveniență. Folosește odorizantele doar după ce ai curățat bine mașina, pentru că odorizantele nu fac altceva decât să acopere mirosurile neplăcute, nu să le și elimine.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×