Sfaturi utile pentru oricine. Cum poţi să încălzeşti mai repede maşina iarna

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/03/2018, 20:36
Sfaturi utile pentru oricine. Cum poţi să încălzeşti mai repede maşina iarna

Dacă automobilul nu este dotat cu un sistem de încălzire în scaune sau cu volan încălzit, cea mai practică şi mai eficientă soluţie se numeşte încălzitor staţionar. Acesta este un dispozitiv suplimentar care încălzeşte mult mai rapid motorul.

Încălzitorul staţionat se poate monta într-un service autorizat şi nu dăunează deloc motorului. Acesta are proprietatea de a încălzi motorul extrem de repede în perioada anotimpului rece. Unele încălzitoare sunt dotate cu timer programabil. Cei mai mulţi cumpărători deţin maşini mari (camioane sau microbuze, rulote mari, cabine pentru TIR), fie deţin automobile diesel ale căror motoare se încălzesc mai greu.

Preţul acestui accesoriu este cuprins între 2.900 şi 3.800 de lei, în funcţie de model şi de proprietăţi. Cel care va opta pentru acest accesoriu trebuie să ştie că, cel mai probabil, consumul de combustibil al maşinii va creşte cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cât e ciclul maxim de încălzire.

Un alt sfat de care şoferii ar trebui să ţină cont în dimineţile geroase este să nu dea drumul la sistemul de climatizare din momentul în care se urcă la volan, întrucât motorul este rece şi aerul din habitaclu va fi de asemenea rece.

Conform specialiştilor, climatizarea poate fi pornită după cinci sau 10 minute de staţionare cu motorul pornit. 

Sursă: www.a1.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×