Cum ne afectează vremea schimbătoare organismul! Specialiștii avertizează

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 08:54
Cum ne afectează vremea schimbătoare organismul! Specialiștii avertizează GALERIE FOTO
Ce efecte au temperaturile schimbatoare asupra organismului

Temperaturile schimbătoare din acest început de an ne șubrezesc sănătatea, spun medicii! Diferențele mari de temperatură ne afectează nu numai fizic, ci și mental. Astăzi ploua, mâine ninge, apoi iese soarele și pe strada noastră, după care ninge din nou. Cam așa poate fi descris începutul anului 2019.

Oamenii nu mai înțeleg nimic, la fel ca și organismul nostru care când se pregătește de iarnă, când de primăvară și tot așa. Iar diferențele de temperatură au fost și de 15 grade Celsius! Puțini sunt cei care știu să se îmbrace în această perioadă, chiar și după ce au ascultat prognoza meteo. Dacă te îmbraci prea gros, transpiri și riști să răcești, dacă te îmbraci prea subțire…iar riști să te îmbolnăvești.

Temperaturile schimbătoare ne pot trimite direct la spital

Vremea schimbătoare este principalul vinovat pentru numărul mare de cazuri de gripă şi viroze. Gripa continuă să facă victime în România! Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 127 morți! Specialiştii spun că trecerea de la 15 la 0 grade Celsius, în doar două zile, slăbeşte grav organismul.

Meteorologii anunta temperaturi de primavara, in weekend

Potrivit specialiștilor, frigul și umezeala sunt factori de stres pentru organismul nostru și ne fac vulnerabili în fața răcelilor și virozelor. Delia Ciucă, medic de familie: ”Dacă nu ne protejăm, atunci răcim. Nu răcim din cauza frigurilor, ci răcim din cauza virusurilor și a bacteriilor. Dar faptul că suntem expuși la frig, acesta scade imunitatea organismului”, a declarat medicul pentru digi24.ro.

Weekend cu vreme de primăvară veritabilă

Medicii ne recomandă să fim precauți în această perioadă. Să consumăm multe lichide, fructe și legume proaspete și să ne îmbrăcăm corespunzător.

Specialiștii ne recomandă să ne îmbrăcăm cu mai mute articole vestimentare, în straturi, astfel încât să ne putem adapta schimbărilor de temperatură. În plus, nu trebuie să uităm acasă fularul, mănușile și căciula. Din fericire, în acest weekend se vor înregistra temperaturi veritabile de primăvară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×