Cum fierbi corect ouăle de Paşte înainte să le vopseşti. Trucul pe care trebuie să-l ştii ca ouăle să nu se crape

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
15/04/2020, 13:31
Cum fierbi corect ouăle de Paşte înainte să le vopseşti. Trucul pe care trebuie să-l ştii ca ouăle să nu se crape
Cum fierbi corect ouăle de Paște ca să nu se spargă sursă foto: jurnalderetete.md

Conform tradiției, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Ca să nu se crape atunci când sunt puse la fiert, înainte de a fi băgate în vopsea, există mici trucuri de care e bine să ții cont.

Cum se fierb corect ouăle de Paște ca să nu crape

Să fierbi niște ouă este, aparent, o treabă simplă, dar, dacă nu respecţi anumite reguli s-ar putea să nu-ţi iasă totul ca la carte. Tocmai de aceea, pentru gospodinele care sunt, poate, la început sau este prima dată când pregătesc ouăle de Paște, avem câteva trucuri.

Înainte de toate, ouăle se aduc la temperatura camerei, se spală cu săpun sau detergent de vase și apă, pentru a fi complet curate și degresate. Acest lucru este necesar pentru ca vopseaua să prindă foarte bine și să nu lase pete.

Se va alege o oală în funcție de numărul ouălelor pe care doriți să le fierbeți. Se vor așeza pe fundul oalei, încercând să nu lăsați spațiu între ele, astfel încât, în momentul în care vor începe să fiarbă, să nu aibă spațiu să se miște și să se lovească între ele.

Oțetul întărește coaja

Un alt truc pe care îl folosesc multe gospodine este oțetul. În timp ce ouăle sunt pe foc, se toarnă în apă o linguriţă de oţet, care va întări coaja. Se poate folosi și sarea, efectul este același. Cât timp sunt la fiet, ouăle nu se mișcă, nu se umblă la ele. Se lasă pe foc între 8 și 12 minute, în funcție de mărimea lor.

O primă greșeală, pe care multe gospodine o fac, este că nu țin cont de temperatura de păstrare a ouălelor. Recomandarea este ca temperatura să fie între 1 și 4 grade Celsius. În cazul în care se dorește ca ouăle să fie ținute în cameră, aveți grijă ca aceasta să nu depășească 20 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×