Cum arată Samsung Galaxy Z Flip, telefonul pliabil al gigantului sud-coreean. Au apărut primele imagini FOTO și VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 14:39
Cum arată Samsung Galaxy Z Flip, telefonul pliabil al gigantului sud-coreean. Au apărut primele imagini FOTO și VIDEO
Așa arată Samsung Galaxy Z Flip, noul model pliabil al sud-coreenilor. Sursa foto: Twitter

Mai avem de așteptat doar câteva zile până când Samsung va lansa oficial cele mai noi modele din gama de telefoane mobile Galaxy. Vorbim despre S20, smarthpone-uri care își vor răsfăța norocoșii posesori cu cele mai cool inovații ale ultimilor ani. Mulți dintre împătimiții acestor device-uri așteaptă cu nerăbdare să apară pe piață Z Flip, pliabilul anunțat „cu surle și trâmbițe” încă de anul trecut.

Un „leaker” celebru a dat publicității primele imagini cu noul Samsung Galaxy Z Flip

Chiar dacă gigantul sud-coreean încearcă să păstreze misterul în privința dotărilor cu care vine acest telefon inteligent, așa-numiții „leakeri” au înșelat vigilența mai-marilor companiei, reușind să intre în posesia unui astfel de model. Datorită lor, putem admira pentru prima dată ecranul în toată splendoarea sa, observând inclusiv dimensiunile acestuia în raport cu mâna utilizatorului.

Printre norocoșii care au reușit să „pună mâna” pe ceea ce pare un prototip al Samsung Galaxy Z Flip se numără și Ben Geskin, un tânăr devenit celebru pe rețelele de socializare după ce a devoalat pentru publicul larg numeroase creații ale marilor branduri din domeniu, cu mult timp înainte de lansare.

Cum arată noul telefon pliabil al celor de la Samsung

În imaginile postate pe contul său de Twitter, putem observa că vom avea de-a face cu un telefon neobișnuit de înalt, dacă ne raportăm la variantele anterioare. De asemenea, carcasa exterioară este realizată din sticlă și transformă acest model într-un adevărat magnet pentru amprente, în timp ce la interior putem vedea un ecran foarte înalt cu perforare centrală în partea de sus, unde este amplasată camera foto frontală.

Înscrisurile de pe lateralele ecranului indică faptul că unitatea prezentată în clipul video publicat de Geskin nu este finalizată. Cu toate acestea, telefonul nu va mai suferi foarte multe modificări, având în vedere că data de lansare, 11 februarie, se apropie cu pași repezi.

Pe capacul din partea de sus pot fi observate cele două camere foto principale, dar şi un ecran OLED de mici dimensiuni care arată ora, data şi starea bateriei, fără alte informaţii. Practic, de fiecare dată când vei dori să verifici notificările, va trebui să deschizi telefonul, la fel cum se întâmplă și în cazul smarthpone-urilor clasice.

Spre deosebire de Galaxy Fold, în momentul în care este pliat, modelul Z Flip nu lasă niciun spaţiu între cele două jumătăţi, lucru pe care utilizatorii îl vor aprecia cu siguranţă, întrucât ecranul va fi mai bine protejat. În ceea ce privește lista de specificaţii high-end, aceasta se anunță de-a dreptul impresionantă, având în vedere prețul uriaș pentru care poate fi cumpărat dispozitivul.

Galaxy Z Flip – specificaţii hardware

  • Display principal: 6,7” (2.636 x 1.080 pixeli), Infinity-O Dynamic AMOLED, pliabil
  • Display exterior: 1.06”, 300 x 116 pixeli, Super AMOLED,
  • Procesor: Snapdragon 855+ (octa-core), 7nm
  • RAM: 8
  • Stocare: 256 GB
  • Card: Nu
  • Camera principală: 12 MP f/1.8 wide + 12 MP f/2.2 ultra-wide
  • Înregistrare video: 4K 60 FPS
  • Camera frontală: 10 MP f/2.4 (4K 60 FPS video)
  • Software: Android 10 (interfaţă One UI 2.0)
  • Audio: difuzoare stereo AKG
  • Baterie: 3.300 mAh, încărcare rapidă la 15 W
  • Dimensiuni: 167.9 x 73.6 x 7.2 mm (deschis) / 87.4 x 73.6 x 17.3 mm (pliat)
  • Greutate: 183 g
  • Altele: senzor de amprentă lateral

Galaxy Z Flip – data de lansare şi preţ

Telefonul este aşteptat săptămâna viitoare în cadrul evenimentului de prezentare Unpacked, pe care Samsung l-a programat în cursul zilei de marţi, 11 februarie. Acesta va fi lansat cel mai probabil la 2-3 săptămâni după prezentarea oficială, iar preţul aşteptat este de 1.500 de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×