Cum arată mâinile infirmierilor din Italia, după ce ore în şir folosesc mănușile de protecție FOTO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 18:51
Cum arată mâinile infirmierilor din Italia, după ce ore în şir folosesc mănușile de protecție FOTO
Așa arată mâinile unui infirmier italian, după ce a purtat ore în șir mănușile de protecție. Sursa foto: Facebook

Conform datelor oficiale disponibile până la această oră, în Italia, țara europeană cel mai puternic afectată de răspândirea noului coronavirus, au fost înregistrate nu mai puțin de 17.660 de cazuri de persoane infectate dintre care 1.266 au decedat, iar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece.

De altfel, doar în cursul zilei de vineri, agentul patogen denumit științific COVID-19 a provocat moartea a 250 de locuitori din Peninsulă și îmbolnăvirea altor 2.547.

Cum arată mâinile infirmierilor din Italia, din cauza mănușilor de protecție folosite ore în șir

Chiar dacă sunt depășite de situație, echipajele medicale din întreaga țară își dau toată silința pentru a vindeca un număr cât mai mare de pacienți, iar fotografia postată recent pe rețelele de socializare vorbește de la sine despre sacrificiile pe care aceștia trebuie să le facă, pentru că atât stresul provocat de amenințarea bolii, cât și echipamentele de protecție necesare în astfel de cazuri lasă urme adânci.

Imaginea respectivă surprinde mâinile iritate ale unuia dintre infirmierii care trudesc zi și noapte pentru ca persoanele infectate cu coronavirus să își revină cât mai repede cu putință. Purtate ore în șir, mănușile de latex folosite în astfel de cazuri provoacă arsuri puternice, erupții cutanate, dar și descuamări ale pielii, pe fondul unor reacții alergice în lanț.

Acestea sunt mâinile infirmierilor care te tratează ore în șir, fără să-și scoată mănușile. Amintiți-vă de ei pentru tot restul vieții. Chiar și după aceea!”, este mesajul care însoțește fotografia devenită virală în mediul online.

Internauții, emoționați de modul în care arată mâinile infirmierilor, după ce ore în șir folosesc mănușile de protecție

Cum era de așteptat, postarea a stârnit nenumărate reacții, atât din partea locuitorilor din Peninsulă, cât și a internauților din întreaga lume. Emoționați până la lacrimi, cu toții au felicitat întregul personal medical italian pentru eforturile pe care le depune zi de zi, în lupta contra coronavirusului.

Aș vrea să le spun tuturor că toți suntem afectați într-un fel sau altul și continuăm să suferim din toate punctele de vedere, așa că aici nu există un singur supererou, suntem cu toții, nimănui nu trebuie să mulțumești, dar mulțumim fiecăruia pentru a fi civilizați și respectuoși. Fiecare zi este Ziua Recunoștinței pe care trebuie să o oferim fiecare dintre noi pentru alții”, „Cred că e corect ca guvernul să dea o recompensă generoasă întregului personal medical și nu numai pentru munca sublimă pe care au depus-o”, sau „Toată lumea la ferestre pentru o lungă aplauze de mulțumire tuturor celor care lucrează pentru noi în spitale și totodată încurajări pentru noi. Un gest simplu de a ne uni mâinile”, sunt doar câteva dintre miile de comentarii postate pe Facebook.

Le mulțumesc asistentelor și medicilor care luptă împotriva coronavirusului. Ei sunt eroi. Mulțumesc și oss-ului profesionist care are grijă de tatăl meu care este internat de mult timp și pe care nici nu-l vedem” și „Nu trebuie să fiu alergic! Păstrând mănușile mult timp, mâinile ard de transpirație, ca să nu mai vorbim despre dispozitivele rămase, dificultățile în a le purta mult timp”, au mai scris internauții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×