Cum arată actrița Olivia de Havilland, eroina din filmul ”Pe aripile vântului”, la 102 ani

Claudiu Ilie   
în Imagini de ultima ora
11/02/2019, 15:08
Cum arată actrița Olivia de Havilland, eroina din filmul ”Pe aripile vântului”, la 102 ani GALERIE FOTO
Olivia de Havilland, actrita principala din pelicula ”Pe aripile vantului”, a implinit 102 ani!

Opinia publică a rămas cu gura căscată atunci când a văzut cum arată Olivia de Havilland, actrița principală din pelicula ”Pe aripile vântului”, la 102 ani! Este printre primele dive de la Hollywood și este ultimul artist în viață care a fost distribuit în celebrul film.

Olivia de Havilland și-a sărbătorit ziua de naștere pe data de 1 iulie și se ține încă atât de bine, încât pare greu de crezut că primul Premiu Oscar l-a luat acum 71 de ediții! Actrița a jucat în mai mult de 50 de filme, însă cel care a consacrat-o și care i-a înscris numele în lista monștrilor sacri ai Hollywood-ului este rolul din pelicula ”Pe aripile vântului”, producție iconică a cinematografiei americane, film care an încântat generații la rând.

Olivia de Havilland, singura artistă în viață din distribuția filmului ”Pe aripile vântului”

În anul 1939, Olivia de Havilland era aplaudată, la premiera faimoasei ecranizări a romanului lui Margaret Mitchell, de 300.000 de oameni, record greu de egalat. Acum, ea este singura supraviețuitoare dintre colegii ei de platou, iar unicul actor cu care ar putea să mai depene amintiri din acea perioadă este Kirk Douglas, mai tânăr cu doar 6 luni decât ea.

Actrita Olivia de Havilland si sora sa, Joan Fontain, au fost rivale in lumea filmului

Olivia de Havilland a rămas în istoria Cetății filmului nu doar pentru cele două Premii Oscar primite (în 1947 și în 1950, pentru filmele The Snake Pit și The Heiress), ci și ca protagonista celei mai puternice rivalități în familie la acea vreme, ea și sora ei, Joan (acum decedată), luptându-se pentru gloria Hollywood-ului. Din acest război al surorilor, în cele din urmă Olivia a fost cea care a ieșit câștigătoare, sora ei reușind să ia un singur Premiu Oscar.

Olivia de Havilland a primit titlul de ”Dame” din partea Reginei Angliei, însă este stabilită la Paris din anul 1956. Cum se simte la această vârstă înaintată? ”Ce cred despre senectute? Sunt înnebunită după ea. Nu aș schimba-o pentru nimic în lume!”, a declarat actrița care a făcut furori la Hollywood.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×