Cum a murit Dan Ristin, patronul echipei Victoria Felnac! Nu este exclusă varianta crimei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 19:20
Cum a murit Dan Ristin, patronul echipei Victoria Felnac! Nu este exclusă varianta crimei
Anchetatorii nu exclud ipoteza ca Dan Ristin să fi fost ucis. Sursa foto: digisport.ro

Continuă investigațiile în cazul lui Dan Ristin, patronul echipei de fotbal Victoria Felnac, descoperit fără suflare sâmbătă, pe malul Mureșului, în zona podului dintre Pecica și Sânpetru German. Chiar dacă poate părea un caz tipic de sinucidere, indiciile identificate la locul faptei  i-au determinat pe oamenii legii să ia în calcul și varianta ca bărbatul să fi fost ucis.

Procurorii așteaptă acum rezultatele necropsiei

Pentru a avea mai multe elemente care să-i conducă spre aflarea adevărului, procurorii așteaptă ca specialiștii Institutului Național de Medicină Legală să comunice rezultatele necropsiei trupului neînsuflețit, procedură care va arăta cu exactitate natura leziunilor suferite, mecanismul producerii lor, dar și ora la care a survenit decesul. În cazul în care pe corpul victimei vor exista și urme de lovire directă, în afara celor produse în urma căderii de pe pod, cercetările vor viza inclusiv ipoteza unei crime.

Am mers pe înlesnirea sau determinarea sinuciderii, am înregistrat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Verificăm toate aspectele: traseul pe care l-a avut, facem investigații în legătură cu ultimele întâlniri… Am dispus efectuarea necropsiei, iar în urma acesteia se va stabili natura leziunilor, mecanismul producerii lor și ora la care s-a produs decesul. Și, dacă sunt și urme de lovire directă, alta decât lovirea produsă prin căderea de pe pod, atunci luăm în considerare inclusiv omorul. Verificăm toate aspectele”, a declarat Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Patronul echpei Victoria Felnac fusese dat dispărut de două zile

În vârstă de 48 de ani, Dan Ristin fusese dat dispărut de familia sa încă de vineri, 25 octombrie, în jurul orei 14.00, conform informațiilor transmise de autorități. Patronul echipei Victoria Felnac plecase de acasă să își spele mașina, dar nu s-a mai întors. A fost găsit fără suflare pe malul râului Mureș, chiar sub podul ce leagă două localități, Pecica și Sânpetru German. În timp ce oamenii legii efectuează cercetări în acest caz, mergând mai degrabă pe ipoteza sinuciderii, familia și apropiații sunt convinși că bărbatul a fost victima unei crime.

„Un apel telefonic ne-a bulversat ziua. Dan Ristin, cel care de ani de zile se ocupă de echipa de fotbal din Felnac, Victoria, a fost găsit mort în Mureş. Personaj foarte popular, foarte dedicat în tot ceea ce făcea, soţ, tată şi un om foarte sociabil, Dan Ristin a fost găsit fără suflare sub podul care leagă localităţile Pecica şi Sânpetru German. Podul are o înălţime de 15 metri. Apoi am aflat apoi că Dan nu a mai fost de găsit de ieri de la ora 14 când a plecat de acasă să îşi spele maşina. Familia, apropiaţii, l-au căutat disperaţi, chiar şi cei de la club care se pregăteau de meci.

Dan nu a fost de găsit… A fost găsit astăzi… Fără suflare… La locul unde a fost găsit este în acest moment, soţia sa, dar şi primarul Ioan Maliţa şi soţia lui, poate cel mai apropiat om de Dan Ristin, şi alţii care l-au cunoscut, plâng. Atât le-a mai rămas, să plângă… Dan avea 48 de ani. Dar le-a mai rămas ceva, să găsească adevărul, pentru că pentru toţi cei care l-au cunoscut, această moarte este cel puţin suspectă. S-a aruncat sau a fost aruncat de pe acel pod. Bineînţeles, meciul dintre Felnac şi Pâncota, ce trebuia sa înceapă la ora 15, a fost amânat”a scris și  Lucian Dănilă, jurnalistul care a anunțat tragedia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×