Cum a debutat Zina Dumitrescu! Surpriză! Nu avea treabă cu moda, la început

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
28/03/2019, 18:11
Cum a debutat Zina Dumitrescu! Surpriză! Nu avea treabă cu moda, la început GALERIE FOTO
Cum a debutat Zina Dumitrescu! Surpriză!

Zina Dumitrescu a fost cunoscută drept creatoare de modă, dar debutul ei în showbiz a avut legătură cu filmul. Ea a vrut să fie și actriță și, în anii ’70, a avut o apariție interesantă în pelicula „Tată de duminică”.

Cum a debutat Zina Dumitrescu!

În „Tată de duminică”, Zina Dumitrescu a jucat alături de nume grele din lumea teatrului și filmului: Amza Pellea, Gina Patrichi și Olga Delia Mateescu. Viitoarea creatoare de modă a apărut în film cu numele ei de fată, Bogoș. A mai apărut în două filme: „O muscă cu bani” și „Bădăranii”, potrivit Libertatea.

Zina Dumitrescu, pe numele său adevărat Zenobia Bogoș, s-a născut în Ismail, unde tatăl său era comandantul garnizoanei regale. „Tatăl meu a fost comandant în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita cu un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o famile de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie”, a povestit ea.

Zina Dumitrescu a decedat joi.
Zina Dumitrescu a decedat joi.

Ce s-a întâmplat după război

„După război a trebuit să ne refugiem în România, tatălui meu i s-au echivalat studiile ș a venit ca inginer la „Sovrom petrol”, combinatul petro-chimic din Pitești. Aici am făcut școala primară, apoi liceul economic. In ultimul an de liceu, pentru că nu aveam origine sănătoasă, nu am avut voie să dau la facultate decât după doi ani de producție”, a mai spus Zina Dumitrescu.

„Ca să nu fac doi ani de producție am dat examenul de absolvire a liceului, am dat diferențele la liceul teoretic „Zinca Golescu” tot din Pitești și am obținut diploma de bacalaureat și am dat la Facultatea de drept din București. Deci, am susținut trei examene mari într-un an”, adăugat ea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×