Cu ce se ocupă Pomohaci după ce a fost caterisit. Averea impresionantă pe care a strâns-o din slujbele de exorcizare. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 13:12
Cu ce se ocupă Pomohaci după ce a fost caterisit. Averea impresionantă pe care a strâns-o din slujbele de exorcizare. Video
Cristian Pomohaci a strâns o avere uriași din slujba cu exorcizări *foto: timponline.ro

Preotul caterisit Cristian Pomohaci are parte în continuare de un număr important de enoriași care merg la slujbele pe care le ține la vila sa din satul Moșuni, județul Mureș. Oamenii vin pentru minunile pe care Pomohaci le face și pentru că nu cred că acesta a fost vinovat de pedofilie, chiar dacă există un dosar în care fostul preot este suspectat de racolare a minorilor în scopuri sexuale și de act sexual cu minori.

Cristian Pomohaci ține slujbe de exorcizare după ce a fost caterisit de BOR

Imediat după scandalul care a izbucnit în cazul său în 2017, Cristian Pomohaci a fost caterisit de Biserica Ortodoxă Română. Cu toate acestea, enoriașii vin cu sutele în fiecare vineri la slujbele pe care preotul le ține într-un cort instalat în fața vilei din curtea sa. Credincioșii care îl consideră pe Pomohaci un fel de sfânt vin cu pungi de cadouri, plătesc sume importante pentru ca acatistele lor să fie citite de preot și asistă la slujbe unde preotul artist ține chiar și slujbe de exorcizare, după cum arată un reportaj al jurnaliștilor de la VICE.

Când nu face bani din astfel de evenimente, Cristian Pomohaci apare în continuare ca artist pe la tot felul de evenimente locale, la zile de oraș și de județ. În general, onorariul său se învârte în jurul sumei de 1.000 de euro.

Ce avere a strâns Pomohaci din slujbele de exorcizare și concerte

În 18 ani de slujbe în care a strâns bani de la oameni nevoiași, persoane care suferă de boli incurabile, dar care au și probleme în dragoste și în familie, Pomohaci a strâns o întreagă avere. Potrivit sursei citate, cei de la Cadastru și de la Registrul Agricol arată că Pomohaci ar fi proprietarul a 40 de imobile, dintre care 25 de apartamente, inclusiv în Cluj, Bistrița sau Sibiu. De asemenea, Pomohaci mai deține aproape o sută de hectare de teren agricol, din 650 câte are satul în care locuiește, dar și patru mașini înregistrate pe numele fiului său adoptic. Este vorba de două Dacia Duster, un Mercedes Benz și un Audi Q5. Procurorii arată că valoarea de achiziție a imobilelor din proprietatea sa: aproape 1,8 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×