CTP, reacție dură: “Niste imbecili, cretini, iresponsabili ies din case! Ar trebui INTERZIS, nu recomandat!”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 22:27
CTP, reacție dură: “Niste imbecili, cretini, iresponsabili ies din case! Ar trebui INTERZIS, nu recomandat!”
Cristian Tudor Popescu susține interzicerea anumitor drepturi

Cristian Tudor Popescu a răbufnit, în direct la DIGI 24, după ce ministrul de interne Vela a anunțat noile măsuri de restricție pentru populație în vederea stopării pandemiei de coronavirus.

Jurnaliștul crede că abordarea MAI este prea blândă, în condițiile în care mulți români sunt „imbecili” și lipsiți de bun simț.

„Să mă lămuriți dumneavoastră, că poate nu am reținut. Acea declarație pe proprie răspundere se referă la timpul zilei sau timpul nopții? Numai la timpul nopții? Deci în timpul zilei poți să ieși și să zici că ai o urgență medicală, tu având cu totul alte treburi și nu suferi nicio consecință, fiind vorba de recomandări”

Reacție dură a lui Cristian Tudor Popescu

Declarația asta pe proprie  răspundere cui o faci? Va să zică, mă oprește cineva și mi se dă un formular, Poliția, Jandarmeria? Bănuiesc că e un tipizat, și apoi ce fac cu hârtia? O iau eu, le-o dau lor? O las la polițiști și plec în treaba mea? Și Poliția ce face? Mă urmărește? Să vadă că mă duc, echipaje care circulă după fiecare cetățean.

Nu prea înțeleg. Mai simplu și mai dur era să se pronunțe cuvântul interdicție, interzicere, să se abandoneze cuvântul recomandări, nu vor fi foarte eficiente. Inșii care până azi au ieșit să se distreze după cum am văzut, să se vânture prin lume, probabil că vor face asta în continuare, fiind vorba de recomandări.

Poate, sper, dar nu vor abandona mulți dintre ei. După părerea mea, e destul de probabil ca în curând să fie nevoie de măsuri de tipul interdicție, nicio recomandare. De altfel Raed Arafat a și spus, e clar că a avut o discuție foarte aprinsă și au spus hai să nu pronunțăm acum cuvântul interdicție, să nu creadă că-i arestăm, că suntem dictatură militară.

În capul lor ar fi fost pierderea politică, nu în capul meu. Altă explicație nu există pentru că au înmuiat termenul. Pentru că s-au temut să nu piardă niște capital politic. De aceea. Dar nu știu, ne bazăm pe bunul simț al oamenilor. Organizarea mi se pare o organizare bună, se face ce trebuie dar mai trebuie ca și noi, dacă noi cetățenii nu încercăm să ajutăm autoritățile, fără ajutorul nostru autoritățile nu pot. Cu astfel de măsuri care vor să nu înlăture democrația complet. Ele nu vor acum să instituie starea de asediu.

Cum spuneau unii să scoată armata pe străzi să nu mai circule nimeni. În continuare măsurile iau în considerare și așteaptă de la noi, de la cetățeni, așteaptă sprijin prin comportamentul nostru.

Vineri n-au spus nimic, am discutat asta. E vorba de un document, un draft, care a fost dat publicității de către niște site-uri sau cine le-a dat. Nu era document asumat. Ce au spus, n-au spus nimic. Nu și-au asumat documentul. Au venit acum cu documentele oficiale.

Nu a fost recunoscut ca atare. A spus foarte clar că e document care n-are nicio aprobare a Guvernului Orban.Știam ce se pregătește și ieșeam în stradă cu furci și topoare să ne nepăstuim asupra forțelor de ordine? De aia s-a făcut public? Că vor să ne țină în casă?

Nu sunt sigur că va fi clar pentru acești, sunt inși iconștienți, imbecili, cretini, iresponsabili, cărora puțini le pasă de ceilalți, care trăiesc cu capul în pământ, nu îi interesează decât să își umple căruțu la Mall. Sunt mulți în poporul ăsta cu care nu te înțelegi în acest fel.

Dar înțeleg ce vor să facă, le anunță gradual pentru că aveau nevoie și de un context internațional și intern. Că altfel la 20 de oameni infectați și încă nu se produsese măcelul din Italia, mă rog ce se întâmplă în alte țări. Dacă veneau cu interzicerea circulației, știți ce ar fi urlat internetul? Ar fi urlat că e o conspirație mondială venită și în România, nu e adevărat nimic cu coronavirusul și ăștia vor să ne vaccineze de fapt. Să ne bage CIP în cap, să ne controleze, asta ar fi fost reacția. Acuma ai 400 de oameni contaminați, ai oameni în terapie intensivă din care trei în stare gravă. Poate mai pricepi și tu ceva boule, ăla care circuli”, a răbufnit Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×