CTP anunță ruptura dintre Dan Barna și Dacian Cioloș: ”Există o tensiune între ei”

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
11/11/2019, 07:19
CTP anunță ruptura dintre Dan Barna și Dacian Cioloș: ”Există o tensiune între ei”
CTP anunță ruptura dintre Dan Barna și Dacian Cioloș. Sursa foto: playtech.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu are o previziune sumbră după ce s-a afișat rezultatul parțial al alegerilor prezidențiale. Gazetarul spune că Dan Barna nu a știut să gestioneze situația legat de ancheta Rise Project. Totodată, politicianul și partidul său s-au comportat urât cu liberalii atunci când au ajuns la putere.

Cristian Tudor Popescu vorbește de tensiuni între Dan Barna și Dacian Cioloș

Cristian Tudor Popescu a mărturisit că Dan Barna nu a știut să gestioneze datele anchetei Rise Project legat de proiectele din fonduri europene. Totodată, gazetarul spune că liderul USR nu a știut să se comporte în relația cu PNL atunci când Guvernul Orban a ajuns la putere. Aceste două motive, dar și rezultatul dezastruos de la alegerile prezidențiale ar putea provoca o ruptură între Dan Barna și Dacian Cioloș.

„Există o tensiune între Dacian Cioloș și Dan Barna. Ea a fost cel mai vizibilă când Cioloș a ieșit, în plină campanie de presiune a USR asupra PNL, a ieșit și a spus: votăm guvernul, nu se poate așa ceva! Contrar întregului comportament al USR și al lui Dan Barna”, a declarat gazetarul, potrivit digi24.ro. „Mai există un lucru pe care-l știu destui, și anume că dl Cioloș ar fi fost un candidat cu mai multe șanse decât dl Barna în lupta cu Dăncilă, dar dl Barna era președintele partidului, cum să nu candideze? Dl Cioloș va avea un cuvânt mult mai greu de spus în Alianță”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Care sunt motivele tensiunii dintre Dan Barna și Dacian Cioloș

„Dan Barna a gestionat foarte prost situația creată de ancheta Rise Project. Nu ancheta e problema, pentru că nu i-a găsit ceva penal, i-a găsit ceva probleme morale. Însă dl Barna a gestionat-o foarte prost, prin atitudine, prin justificări. A contat, dar piatra cea mai grea a fost comportamentul d-lui Barna și al USR în relația cu PNL, acea inflexibilitate, acea fixație, acea obstinație și aroganță cu care vreme de săptămâni în șir i-au tratat pe PNL: alegeri anticipate, noi nu votăm guvernul”, a declarat gazetarul.

„Să nu uităm că până în ultima clipă, ultimele vorbe ale d-lui Barna de marți seara au fost: nu avem ce vota, în legătură cu Guvernul Orban. Și a doua zi a ieșit același domn Barna și a spus electoratului său: da, ne-am înțeles cu PNL, avem perspective bune. Ce impresie de seriozitate, de consecvență, de forță dă o astfel de atitudine?”, a completat Cristian Tudor Popescu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×