Europarlamentarul USR Cristian Ghinea dă vina pe „Sistem” după înfrângerea lui Dan Barna

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 11:57
Europarlamentarul USR Cristian Ghinea dă vina pe „Sistem” după înfrângerea lui Dan Barna
Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a reacționat după înfrângerea lui Dan Barna *foto: facebook

Dan Barna este marele perdant al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie, după ce a adunat mult sub scorul partidului, lucru care le-a prilejuit lui Klaus Iohnnis și Vioricăi Dăncilă să treacă în turul 2 al cursei de la Cotroceni. Fostul ministru al Fondurilor Europene și un apropiat al lui Dan Barna, europarlamentarul Cristian Ghinea, dă vina pe „sistem” pentru faptul că favoritul său nu a reușit să treacă mai departe la alegerile prezidențiale.

Cristian Ghinea, despre eșecul lui Dan Barna: „Azi Sistemul a fost mai tare”

Europarlamentarul Cristian Ghinea a scris pe facebook, după înfrângerea lui Dan Barna din primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie: Am sperat și am luptat până în ultimul moment. Azi Sistemul a fost mai tare. Dar schimbarea și modernizarea României este un maraton, nu un sprint. Vă invit să veniți și mai mulți alături de noi, așa vom reuși. In trei ani am construit împreuna de la zero o miscare care i-a facut sa tremure. Vom construi de aici. Mai departe.

Dan Barna a arătat, în campania asta, că se poate face campanie curată, onestă, la firul ierbii, și să ai șanse să te bați cu PSD. USR a luat ființă acum trei ani, iar Dan nu exista în politica românească. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru asta, a arătat că este un lider curajos. Mergem mai departe. Împreună. Vă mulțumim”, a scris fostul ministru al Fondurilor Europene, pe Facebook.

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a reacționat după înfrângerea lui Dan Barna
Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a reacționat după înfrângerea lui Dan Barna *foto: captură facebook

Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea de la alegerile prezidențiale

În schimb, Barna a avut o reacție fair-play după miezul nopții, în care le-a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat în campanie: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi. Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi”.

„Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție. Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a spus liderul USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×