Borcea, probleme în puşcărie! Ce a păţit fostul acţionar dinamovist

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/02/2015, 16:14
Borcea, probleme în puşcărie! Ce a păţit fostul acţionar dinamovist GALERIE FOTO

Zilele petrecute în puşcărie l-au schimbat pe Cristi Borcea. Fostul acţionar al clubului Dinamo a ajuns o umbră a celui care dansa de mama focului în loja arenei din Ştefan cel Mare, imitând-o pe celebra cântăreaţă Shakira.

Aflat la Penitenciarul Poarta Albă, unde ispăşeşte o pedeapsă de şase ani şi patru luni în dosarul transferurilor de fotbalişti în străinătate, Cristi Borcea a intrat în depresie.

“Cristi Borcea a început să facă din ce în ce mai des atacuri de panică. Asta pentru că pur şi simplu nu-i vine să creadă unde a ajuns. El, care avea tot ce-şi dorea şi putea merge oriunde în lumea asta, a ajuns acum să-şi facă nevoile într-o hazna sordidă şi să doarmă alături de alţi nouă condamnaţi într-o cămăruţă îngustă. Simte că se sufocă”, a declarat, pentru Libertatea, Miron Cozma.

Pentru a beneficia de clemenţa justiţiei, Borcea a achitat tot prejudiciul pe care l-a stabilit instanţa în cazul său.

Probleme în afaceri

“Cristi Borcea nu numai că a achitat tot prejudiciul, cifrat la 3 milioane de euro, din care 2,5 milioane penalităţi, dar este singurul dintre cei condamnaţi în «Dosarul transferurilor» care a făcut acest lucru. Mai mult, în cazurile vânzărilor de fotbalişti de la Dinamo, el a fost împuternicit să facă tranzacţiile de către Consiliul de Administraţie al clubului. Adică a executat nişte ordine «de sus». La dosar există şi o declaraţie în acest sens a lui Nicolae Badea (n.r. – fost şef al CA de la Dinamo)”, ne-a dezvăluit Cozma.

Conform unor apropiaţi de-ai fostului acţionar al “câinilor”, acesta are la firmele sale din toată ţara aproximativ 1.500 de angajaţi, care nu ştiu ce le va rezerva ziua de mâine.

“Îi e din ce în ce mai greu lui Borcea cu afacerile, în condiţiile în care are de plătit anual impozite la stat de 50 de milioane de euro. În plus, are nevoie de tratament şi de supraveghere medicală, el fiind operat pe cord. Nici problema cu mercurul din sânge nu şi-a rezolvat-o”, l-a compătimit pe Borcea fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Neţoiu o duce regeşte

Dacă Cristi Borcea nu-şi revine din şoc, în schimb Gigi Neţoiu, un alt condamnat în “Dosarul transferurilor”, o duce bine în penitenciarul din Craiova, unde îşi execută pedeapsa.

Cel puţin aşa susţine Miron Cozma: “Lui Gigi Neţoiu îi merge bine în puşcărie, o duce regeşte acolo. E pe mână cu garda, este favorizat de cei care îl păzesc. Nu face el ce vrea, dar are o cameră curată şi se duce regulat la muncă. Vorba vine că lucrează, timpul trece, zilele libere se adună. Putea să rămână cu ceilalţi condamnaţi în «Dosarul transferurilor», dar a vrut să se separe de ei, să-i uite”.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×